Annons

Från varmluft till kallvatten

David Böhm gör sig redo att gå ner i det iskalla hamnvattnet för att svetsa offeranoder längst med kajen.

För tre dagar sedan befann sig David Böhm på en motorcykel i Thailand. Lika varmt och skönt som han hade det då, har han det kallt nu. I skrivande stund ligger han, iklädd en dykardräkt, i det iskalla vattnet i hamnen just framför Stadshuset.

Annons
 

Äntligen har arbetet med att färdigställa den sista delen av kajarbetet i Nyhamn och Sockerbrukshamnen tagit fart. På måndagen kom dykaren David Böhm och två av hans arbetskamrater i Nordiska Undervattensarbeten AB till Landskrona för att utföra undervattensarbete framför Stadshuset. Klockan 14.00 hade dykaren fått på full mundering.
– Jag ska svetsa fast offeranoder och sedan ska det upp spont. Allt för att skydda landmassorna under kajen så att den inte undergrävs, säger han precis innan dykarhjälmen åker på.

Dykarbetet beräknas ta två till tre timmar.

Offeranod är en bit av oädel metall som fästs på metallytor för att skydda från korrosion. Då korroderar offeranoden istället för den ädlare metallen, det vill säga den som befinner sig längre upp i den elektrokemiska spänningsserien. Ett exempel på en metall som utnyttjas i offeranoder är zink för att skydda stål (järn).
Källa: Wikipedia

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser