Fint fotbollsår avslutades med fest och klubbstugeinvigning

Jan Stenblom och Sonny Johansson invigde Landoras nya klubbstuga på idrottsplatsen.
Jan Stenblom och Sonny Johansson invigde Landoras nya klubbstuga på idrottsplatsen. Foto: Max Stålhammar, 12 år.

Lördagen den 11 november bjöds det på fotboll i mängder ute på Idrottsplatsen. BK Landora anordnade Landoradagen och det inleddes som vanligt med chokladfotboll, följt av gåsaboll för de äldre och avslutades senare med årsfest för att fira ett gott år. 

Mellan chokladfotbollen och  gåsabollen så besökte Landoras störste spelare genom tiderna idrottsplatsen för att inviga den nya klubbstugan. Ordförande Jan Stenblom invigningstalade samtidigt som Sonny Johansson tillsammans med Malte Hallbeck symboliskt knöt  ihop ett rött och ett blått band eftersom  ordföranden uttryckte det,  ”i Landora knyter vi band – vi klipper inte dem”. 

Klubbstugan har kunnat renoveras med tack av Sparbanksstiftelsen Skånes stöd och tanken är nu att klubbstugan kommer att hållas öppen för eftermiddagsaktiviteter för spelarna i BK Landoras ungdomslag. Redan vid första dagen användes pingisbordet och fotbollsbordet febrilt. Det bjöds även på en mycket smakfull Landora-tårta som krönte hela invigningen. 

Under dagen så korades det också pristagare i ungdomsklasserna, där bästa kompis, bästa träningsflit och bästa utveckling under året premierades. 

Simon Bosnjak ska provträna med HIF
Under kvällen, på årsfesten så korades det dessutom årets ledare och årets spelare i vanlig ordning. Årets spelare blev Simon Bosnjak som totalt gjort 90 mål i A, B och J-lag och  som rent av ska provträna med HIF under slutet på november. Årets ledare blev Emma Jörnehav, ledare för P13 som tagit ett stort socialt ansvar och med ett stort hjärta ställer upp i ur och skur för killarna i laget.

Inrapporterat av: Carl Nielsen
Verksamheten frodas i BK Landora. Foto: Max Stålhammar, 12 år.

Se Maxs film från Landoradagen

Till arkivet