Djurplågeri: Sprayade färg på gris i Karlslund

Någon gång mellan klockan 12 och 12.30 på torsdagen ägnade någon sig åt ett sällsynt fall av djurplågeri i Karlslundsparken. Någon hade sprayat färg på en av grisarna som håller till i hägnet. Den mesta färgen sprutades i ansiktet på grisen och mycket tyder på att ögonen var målet. Men detta lyckades inte och idag mår grisen bra.

Carolin Karlsson är djurskötare sedan flera år i djurparken i Karlslund. Hon hade just kommit tillbaka från sin rast när hon upptäckte det hela.
– Det har hänt medans jag höll lunch. Mitt på dagen. Det är helt sjukt. Som tur är så har grisen öron som faller framåt och jag tror att dessa har skyddat ögonen, säger Carolin Karlsson och meddelar att grisen mår bra.
– Vi hade en veterinär här igår och allt är som det ska. Hon verkar inte ha tagit någon skada.

Tidigare år har det varit en hel del fall av skadegörelse och djurplågeri. Men på senare tid har det varit lugnare.
– Vi har haft något fall där någon klippt av eltråd och vid två tillfällen har något kastat in två tuppar i vår hönsgård. Men att någon ska ha sprayat färg på djuren har jag inte hört talas om tidigare.

Nu pågår diskussioner om eventuella åtgärder.
– Tidigare har vi haft våra eltrådar längre in. Men vi tyckte att besökarna tappade kontakten med djuren, man fick ingen direkt känsla. Därför satte vi eltrådarna intill staketet. Men nu diskuterar vi om vi ska flytta in dom igen, avslutar Carolin Karlsson.

Brottet är polisanmält och rubriceringen är djurplågeri.

Till arkivet