Annons

Framgångar i ungdomsvolleyboll också

Kronan Spike – Emilia Saxne, Ida Ekberg, Nils Mellblom och Moa Ekberg. Foto: Privat.

Det är inte bara a-laget som ångar på – Kronan tar plats även på ungdomssidan.

Annons
 

I söndags spelades en stor volleybollturnering i Helsingborg för flickor och pojkar födda 2004 och senare. Totalt 19 lag deltog och av dem kom fyra från Kronan.

Turneringen var indelad i två klasser, Level 5 och Level 6, där den senare är något svårare med högre nät och lite tuffare regler. Båda klasserna spelas med seniorboll.
– Vi hade tre lag med i Level 5, och där tog alla sig vidare till A-slutspel. Samtliga lag spelade emellanåt riktigt bra volleyboll och träningsgruppen har tagit stora kliv sedan i våras då man spelade U13 med lätt boll. Bäst gick det för lag Kronan Citta, som slutade på en fin bronsplats. Kronans två andra lag i Level 5, Kronan Cement och Kronan Halvmånen, slutade på fjärde och sjätte plats – också det mycket bra, berömmer Marie Saxne, ungdomsansvarig i Kronan VBK.

I Level 6 ställde Kronan Spike upp och lyckades vinna gruppen på bäst poängskillnad, efter några riktigt tuffa matcher som slutade 1-1 i set. I kvartsfinalen tog man en 2-0 vinst, men det var även här mycket jämnt. Därmed blev det ett nytt gruppspel om medaljerna och här var de två motståndarlagen för tuffa, även om Kronan stod upp bra mot ett lag med spelare äldre.
– Men det blev brons för Kronan Spike och det är en fin prestation med tanke på att vi har ett väldigt ungt lag.

– Totalt i de här två träningsgrupperna har vi bara två spelare födda 2004, resten är födda 2005-2007. Dessa åldersgrupper är bland de starkaste föreningen haft någon gång, om man ser till hur många och hur jämna och talangfulla spelare vi har och det ska bli riktigt kul att följa dem när vi tar klivet upp i 6-manna om något år. De påminner en hel del om den grupp 01-02:or som nu slagit sig in i damlaget.

Kidsvoll
– Vi har även haft ett glatt gäng Kidsvolleybarn iväg på turnering denna helg. Som sig bör i denna åldersklass fick alla medaljer och fokus ligger helt och hållet på lek och att ha kul tillsammans. Även denna grupp växer sig stark och vi är nu uppe i 20 barn i åldrarna födda 2008-2011. Extra kul här är att vi har fått in många nya pojkar och vi kan bryta ut dem ur gruppen och köra en egen träningsgrupp för dem när alla är där. Det är första gången sedan 1990 talet vi har en träningsgrupp bestående av bara pojkar och vi hoppas nu att ännu fler pojkar får upp ögonen för denna roliga sport, avslutar Marie Saxne.

Kronan Citta – Asta Hägglund, Felicia Thorsell, Clara Nilsson Strömblad och Jakub Szewczyk. Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser