Randigt på Rotarymöte

BoIS ordförande Gabriel Munck, föreläsare Torbjörn Andersson och Citadell-Rotary landskronas ordförande Björn Lind hade mycket att prata om i måndags då de var på Rotarys lunchmöte.
BoIS ordförande Gabriel Munck, föreläsare Torbjörn Andersson och Landskrona Citadell Rotaryklubbs ordförande Björn Lind hade mycket att prata om i måndags då de var på Rotarys lunchmöte.

Tajmingen kunde knappast vara bättre gällande Landskrona Citadell Rotaryklubbs måndagsmöte i veckan. Som föreläsare hade man nämligen bjudit in Torbjörn Andersson, docent och fotbollshistoriker som föreläste under rubriken Fotbollens historia utifrån Landskrona BoIS perspektiv. Ett perfekt tema med tanke på BoIS avancemang till Superettan.

Det var ett mycket uppskattat föredrag som Torbjörn Andersson höll. Med sin goda berättarförmåga drog han fakta som få eller ingen tidigare hört. Visste du exempelvis att Bo Augustssons övergång till BoIS 1975 var den dyraste i svensk historia då? 160 000 kronor rörde det sig om. En enorm summa på den tiden.

Torbjörn Andersson talade också mycket om supporterkulturen och att BoIS supportrar var de första att klä sig i sitt klubblags färger.

Ordförande i Landskrona Citadell Rotaryklubb är den före detta BoIS-ordföranden Björn Lind. Han hade dagen till ära bjudit in BoIS styrelse till föredraget. Ordförande Gabriel Munck var mycket nöjd.
– Jag har ju varit med så länge nu. Jag har aldrig missat en kvalmatch. Och därför är det kul att få lära sig nytt, sade han efter föredraget och Björn Lind höll med.
– Torbjörn är en oerhört duktig berättare och han är en outsinlig källa på fakta. Mycket trevligt var det, sa Björn Lind.

Till arkivet