Annons

Mycket modernt på onlineauktion

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar ett klaffbord som kan 261 centimeter långt. Hopfällt är det endast 15 centimeter brett. På bordet ligger två lampor från 1970-talet som Joakim Karlsson hoppas mycket på.

Modern svensk design blir allt hetare på auktionsmarknaden. Det märks tydligt på Skånes Auktionsverk som arrangerar onlineauktioner varannan tisdag. Nästa veckas auktion är inget undantag.

Annons
 

Temat på den kommande onlineauktionen är smycken och modern skandinavisk design.
– Dessa två har en stor del av tisdagens auktion, säger Joakim Karlsson som ansvarar för auktionerna.
– Här är bland annat ett fantastiskt klaffbord. Utfällt helt är det 261 centimeter långt men om man fäller ihop det helt så är bredden bara 15 centimeter. En mycket praktisk möbel.

Bordet, som är designat av Bruno Mathsson, är med största sannolikhet tillverkat på 50-talet. Betydligt senare är ett par lampor som Joakim Karlsson hoppas ska locka till budgivning.
– Det rör sig om två lampor i mässing, designade av Hans-Agne Jakobsson.  De är tillverkade på 70-talet. Dessa tror vi mycket på.

Auktionen inleds dock med ett antal rop med smycken. Här finns halsband, ringar och armband designade av Ole Lynggaard. Bland annat finns det möjlighet att buda på en vacker halslänk med ett lås i form av en elefant bärande en briljantslipad diamant.
– En annan het designer är Björn Weckström som har tillverkat flertalet spännande smycken för finska Lapponia.

Det är dock inte bara smycken och möbler som finns blad de 661 ropen. Som vanligt finns det allt möjligt spännande. Visning sker på måndag den 13 november klockan 13 till 19. Onlineauktionen startar på tisdag den 14 november klockan 18.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser