Annons

Gymnasieelever har kontakt med FN-möte

Elever på Öresundsgymnasiet har full koll på vad som händer på FN:s klimatmöte COP23 som pågår i tyska Bonn den 6-17 november.
Foto: Karin Warlin

Under denna och nästa vecka pågår FN:s toppmöte om klimatet, COP23 i Bonn, Tyskland, något som bevakas av ett flertal gymnasieelever i Landskrona.

Annons
 

Elever på Öresundsgymnasiet som läser kurserna Hållbart samhällsbyggande och  Naturkunskap 2 hade på onsdagen direktkontakt med COP23 via skype och fick på så sätt direktinformation från mötet.
– Detta var möjligt då elever från miljögymnasiet i Minneapolis just nu är  på plats som observatörer i Bonn under hela toppmötet. De berättade bland annat om några av de NGOs som de lyssnat på och som för fram ursprungsbefolkningars åsikter vad gäller klimatförändringarna, säger Karin Warlin, lärare i Hållbart Samhälle och Naturkunskap på Öresundsgymnasiet.
–  De hade också lyssnat på svenska klädföretaget Filippa K som hållit föredrag om hållbart klädmode. 

Landskronaeleverna har även under några veckor fokuserat på det globala hållbarhetsmålet nr 14, som handlar om havet och dess resurser. Vissa elever har gjort en utställning om miljöproblem i havet, som just nu visas på stadsbiblioteket i Landskrona. Andra har skrivit artiklar, bland annat om ett event som ägde rum i Malmö i mitten av oktober och som klassen besökte.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser