Annons

En gala kan bli två

Landskronagalan firade 10-årsjubileum i våras. Någon ny i samma koncept blir det dock inte 2018. Istället pekar allt på att det blir två galor. En för näringslivet och en för idrotten.

Annons
 

De fem första åren var det en ren idrottsgala. Men då man ville öka intresset så involverades näringslivet från och med 2013 så arrangerades en Landskronagalan.
Men nu ser det ut som att idrotten och näringslivet får vars en gala.
– Planerna för nästa år är att ha en renodlad näringslivsgala som nu är under planering av vår näringslivsavdelning tillsammans med representanter för lokalt näringsliv, säger Stefan Johansson, biträdande stadsdirektör för Landskrona stad.

Han poängterar dock att galan inte är ett kommunalt arrangemang.
– Detta är i grunden inget kommunalt arrangemang utan startade som en renodlad idrottsgala för 10 års sedan på initiativ av LISA, som också genomfört arrangemanget genom bland annat bidrag från Landskrona stad och näringslivet.

Beträffande idrottsgalan så är Gunnar Nilsson, ordförande i Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation fåordig.
– Först och främst har vi i LISA fokus på vårt 100-årsjubileun den 24 januari. Men det är klart att vi planerar för en idrottsgala. Men det har med ekonomi att göra. Besked kommer inom några veckor, lovar ordföranden.

Enligt Stefan Johansson kommer dock kommunen att vara med på en eventuell idrottsgala och han har även funderingar på när den ska hållas.
– Fritid-och kulturförvaltningen har i uppdrag att i samråd med LISA planera och genomföra en idrottsgala i samband med SM-veckan den 2-8 juli, säger han och hoppas att det blir lyckat med två galor.
– Min förhoppning är att det nya konceptet med en separat näringslivsgala respektive idrottsgala ska få minst samma uppmärksamhet och positiva genomslag som tidigare.  

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser