Annons

Sex Landskronabor i Paradisläckan

Landskronaborna i Paradisläckan. Skärmdump: SVT Nyheter.

I den så kallade Paradisläckan har SVT Nyheter identifierat fler än tusen personer som är folkbokförda i Sverige. Sex av dessa bor i Landskrona kommun och har samtliga bolagsengagemang på Malta.

Annons
 

Paradisläckan (Paradise Papers) innehåller uppgifter från 19 av världens skatteparadis. Läckan visar hur politiker, företagsledare, förmögna personer och bolag runtom i världen går tillväga för att skatteplanera. SVT har varit tydliga med att det finns olika anledningar att en person kan förekomma i läckan och det är inte säkert att det rör sig om något olagligt.

Av de 1 035 svenskarna är sex personer skrivna i Landskrona. Enligt den karta som  SVT Nyheter har tagit fram bor två i Borstahusen, en i Glumslöv, en norr om Västra Fäladen och två personer i Saxtorp.

Se SVT-Nyheters karta: Svenskarna i Paradis­läckan

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser