Annons

Kenneth Håkansson får åter svara på frågor i fullmäktige

Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson svarar på en interpellation ställd av Niklas Karlsson (S). Foto: Skärmdump från webbsändning

Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson har tidigare fått svarar på interpellationer ställda av Niklas Karlsson (S) och Henning Süssner Rubin (V). Nu är det dags igen att inta fullmäktiges talarstol då Stefan Olsson (SD) interpellerar honom.
Foto: Skärmdump från webbsändning

Vi noterar att kommunalråd Stefan Olsson (SD) igår lämnade in en interpellation ställd till  Kenneth Håkansson, ordförande i AB Landskronahem och Stadsutvecklingsbolaget med rubriken ”Otillåten andrahandsuthyrning”.

Annons
 

Det slogs någon form av inofficiellt rekord i interpellerande vid senaste kommunfullmäktigen och eftersom vi står inför ett valår lär de flitiga frågeställarna, tillika debattglada politikerna,  fortsätta på den inslagna vägen. Stefan Olsson (SD) menar att ett av landets största problem är bostadsbristen och de som drabbas hårdast är landets unga, som ännu inte kommit in på bostadsmarknaden.

I landet finns enligt Stefan Olsson 300 000 aktivt sökande unga som kommer allt längre och från bostadsmarknaden. Något han menar får förödande konsekvenser för den ekonomiska tillväxten i kommunerna.
– Samtidigt kan vi se att en större andel av de som har ett lägenhetskontrakt, väljer att hyra ut sin lägenhet i andrahand, viket allt oftare görs otillåtet, skriver Stefan Olsson i sin interpellation  och hävdar också att  ”ett annat stort problem är försäljning av falska c/o adresser”.

Med anledning av detta  riktar han tre frågor till AB Landskronahems och tillika Landskrona Stadsutvecklingsbolag AB s styrelseordförande Kenneth Håkansson.

  • På vilket sätt arbetar AB Landskronahem kontinuerligt med att förebygga och upptäcka otillåtna andrahandsuthyrningar?
  • På vilket sätt medverkar Landskrona Stadsutveckling AB i arbetet med att förebygga och upptäcka otillåtna andrahandsuthyrningar?
  • Sker en kartläggning av falska c/o-adresser genom AB Landskronahem och/eller Landskrona Stadsutveckling AB och på vilket sätt används ev. resultaten?
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser