Annons

Frimurarnas OnsdagsAkademi gästades av diakonin

Diakon Cheryl French.

Höstterminens föreläsningar i frimurarnas OnsdagsAkademi avslutades med diakonen Cheryl French och diakonins verksamhet i Landskrona som huvudsakligen innebär kyrkans sociala arbete med sin grund i medmänsklighet och varje människas dyrbara värde.

Annons
 

Diakonin stödjer och hjälper människor till självhjälp i utsatta livssituationer. Diakonin finns även där för människors existentiella frågor och behov. Diakoni riktas mot de olika behov som finns i Landskrona och är öppen för förändrade behov.

I det diakonala arbetet är tilltron till alla människors inneboende resurser självklar. Men en människa kan behöva hjälp till att frigöra sina egna resurser, till att hjälpa sig själva. Diakonalt arbete innebär att möta människor i olika utsatta situationer, avslutade Cheryl föreläsningen som blev mycket uppskattad av deltagarna.

FrimurareOrden, själv delar synen på barmhärtighet och skänker årligen ca 50 miljoner kronor i stipendier till forskning för att förebygga, upptäcka och behandla sjukdomar i livets början och åldrandets slutskede. Utöver det ca 2,5 miljoner i stipendier och bidrag till fortbildning av personer inom konst och musik. Lokalt insamlade medel skänkes till hjälporganisationerna i Landskrona.

Inrapporterat av: Benny Jönsson – initiativtagare till OnsdagsAkademin

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser