Kungen inviger klubbstuga

Landora P05 får symbolisera ett framgångsrikt år för den rödblå föreningen. Här när laget gick obesegrade genom en cup i Staffanstorp.
Landora P05 får symbolisera ett framgångsrikt år för den rödblå föreningen. Här när laget gick obesegrade genom en cup i Staffanstorp. Foto: Helene Olsson.

På lördag är det dags för en ny upplaga av Landoradagen. I samband med detta kommer ”Kungen”, det vill säga Sonny Johansson att vara på plats för att inviga föreningens nya klubbstuga. Chokladfotboll, prisutdelningar, gåsaboll, ärtsoppa och årsfest står också på programmet.

– Vi har mycket på gång i BK Landora, säger Carl Nielsen, klubbens ungdomsansvarige.

Landoradagen har kommit att bli en tradition då hela föreningen firar av säsongen som varit.
– Det har på många vis varit en väldigt lyckosam säsong, säger han och berättar om Landoradagen.
– På morgonen inleder vi med att de yngsta lirarna i föreningen spelar chokladfotboll. Därefter blir det en prisutdelning där bland annat bästa kompisen ska premieras.

Dagen fortsätter sedan med gåsaboll för seniorerna och avslutas på kvällen med årsfest där Årets ledare och Årets spelare presenteras.
– Men dessförinnan kommer Sonny ”Kung Sune” Johansson med ett gediget Landora-förflutet att inviga vår nya klubbstuga klockan 12. Kung Sune kommer tillsammans med Malte Hallbeck, barnbarn till Landoras eldsjäl Christer Hallbeck, att symboliskt tillsammans inviga vår nya klubbstuga.

I år har BK Landora haft ett juniorlag för första gången på ett drygt decennium. Laget lyckades kvala sig upp till Division 1 i Skånes juniorlagsserier.
– De framgångsrika killarna har dessutom svarat för en hel obesegrad höst sedan de blev uppflyttade till seniorlaget.

På ungdomssidan har Landora under hösten spetsat till sina träningar, då man tagit in Coerver Coaching som koncept för fotbollsträningen. Under 8 veckor har Jesper  Nilsson, som arbetar intensivt med teknik och spelförståelse, drillat tre ungdomslag från Landora.

Fotboll året runt
På tur väntar nu föreningens egna framgångsrika cuper, Vintercupen och Julcupen som återigen ser ut att slå rekord i anmälda lag. 
– Vintercupen startar redan nästa vecka och Julcupen spelas som vanligt i mellandagarna i vår fantastiska idrottshall. Det känns verkligen som att BK Landora är på frammarsch, avslutar Carl Nielsen.  

Till arkivet