SM-succé för Landskrona Simsällskap

Simmarna i Landskrona Simsällskap vet sannerligen hur en SM-medalj ser ut, väger och luktar efter SM/JSM kortbanetävlingarna 1-5 november på Rosenlundsbadet i Jönköping.
Simmarna i Landskrona Simsällskap vet sannerligen hur en SM-medalj ser ut, väger och luktar efter SM/JSM  i kortbanetävlingar 1-5 november på Rosenlundsbadet i Jönköping.

Landskrona Simsällskap går från klarhet till klarhet och gjorde sitt bästa mästerskap någonsin vid SM/JSM i Jönköping den gångna veckan. LS hamnade på 5:e plats i medaljligan och på 6:e plats i poängstriden på JSM. Bland seniorerna blev LS 13:e bästa förening med en trupp endast bestående av juniorer.

Oskar Hoff-98 stod för en av de största skrällarna på SM då han vann paradgrenen 100 fjärilsim på både junior och senior-SM. Tiden 52,93 i finalen innebar ett nytt personligt rekord med två sekunder. Oskar vann även JSM och blev tvåa på SM på 50 fjäril med 23,89.

Emil Hassling-00 tog två JSM guld på 100 och 200 medley när han gick i mål på 55,49 och 1.59,55. Tiden på 200 medley är den bästa av en svensk 17-18-åring genom tiderna. Emil simmade dessutom hem ett silver på 400 medley.

Linus Kahl-01 tog två JSM-brons på 200 medley (2.03,06) och 400 medley (4.24,93). Tiderna innebar personliga rekord med tre respektive nio sekunder.
– Linus har fyra år kvar i juniorklassen har goda chanser att ta flera segrar vid ungdoms-SM i början av december, tror David Söderstjerna, chefstränare i LS.

Närmast utanför de individuella medaljerna hamnade Julius Ekstrand-98 på 50 bröstsim med en fjärdeplats på 28,42. Endast 9/100 från JSM-bronset.

Lagkapslaget tog SM-guld
Killarnas lagkappslag gjorde starka insatser på JSM och tog medalj i samtliga fem lagkapper. Killarna fick ställa sig överst på prispallen på 4×100 medley där de segrade tre sekunder före Helsingborg. I laget simmade Emil Hassling, Julius Ekstrand, Oskar Hoff och Linus Kahl. På 4×50 medley simmade LS under det tidigare svenska juniorrekordet på distansen med fick tyvärr se sig slagna av Södertäljes lag och därför nöja sig med ett silver. I laget simmade Alfred Christensson istället för Linus. Det blev två silver på 4×50 och 4×200 frisim samt ett brons på 4×100 frisim. Oskar, Linus, Alfred och Emil simmade samtliga frisimslagkapper.

– Vi är otroligt nöjda med årets SM/JSM. Flera topprestationer, ett SM-guld och fem JSM-guld får summera årets svenska mästerskap där nästan allt gick LS väg. Förhoppningsvis kan detta leda till landslagsuppdrag för flera av våra simmare vid kommande internationella mästerskap, avslutar en strålande glad och med alla rätta stolt David Söderstjerna.

Ingen i Sverige simmar ifrån Oskar Hoff på paradgrenen 100 fjärilsim. Juniorer blev rent av svensk seniormästare!
Lagkappslag gjorde starka insatser på JSM och tog medalj i samtliga fem lagkapper. Här är killarna som fick kliva upp överst på prispallen på 4×100 medley…
Finalen på 4×50 medley var rekordsnabb. Trots att LS-killarna kapade det tidigare svenska rekordet räckte det ”bara” till en silver.
Emil Hassling är i sitt livs form och fick kliva upp överst på prispallen vid två tillfälle. Här tillsammans med klubbkamraten Linus Kahl som plockade hem två bronspengar. 

Till arkivet