Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.7°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Albanoskolans källare stängs på grund av fuktskador

268 elever går på Albanoskolan.

Albanoskolan är en F-6 skola med cirka 255 elever. I skolans källare har fuktskador hittats och dessa kommer nu att närmre undersökas. Tills svar och eventuella åtgärder som behövs kan göras,  flyttas verksamheten i källaren till andra lokaler.

Från och med idag kommer Albanoskolans matsal att vara stängd. Anticimex har hittat fuktskador i lokalen och fler prover ska tas. I väntan på att undersökningen blir klar flyttas matserveringen till Albanoskolans idrottshall, skriver Landskrona stads i ett pressmeddelande på måndags förmiddagen.

Annons
 

Anticimex har på uppdrag av teknik- och serviceförvaltningen undersökt fuktproblem i Albanoskolans källarlokaler, där bland annat skolans matsal och slöjdsal finns. Protokollet från undersökningen visar att det finns fuktskador på flera ställen samt mikrobiell påväxt.

Landskrona stad ska nu göra fler provtagningar för att avgöra hur omfattande skadorna är. Matserveringen kommer därför att flyttas till Albanoskolans idrottshall och slöjdundervisningen kommer att bedrivas i andra lokaler.

– Vi vill göra en noggrann undersökning av lokalerna för att bedöma hur stora skadorna är och för att kunna planera hur vi ska åtgärda problemen, säger Caroline Ekstrand, verksamhetschef för grundskolorna i Landskrona stad.

Anticimex protokoll visar också på att man i ett förråd i källaren har hittat ämnet PAH, som betraktas som ett hälsofarligt ämne. Landskrona stad kommer att beställa fler provtagningar för att bedöma i vilken omfattning ämnet finns i källaren.

– Vi tar detta på största allvar och kommer att beställa fler luftprover och materialprover. För säkerhets skull och för elevernas bästa stänger vi lokalerna medan vi gör undersökningen, säger Caroline Ekstrand.

Information om att matsalen är avstängd har under måndagen  gått ut till både personal, elever och föräldrar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser