Annons

Psyket BoIS värsta motståndare mot Karlskrona

BoIS tränare Agim Sopi kommer att se morgondagens viktiga match från läktaren.

BoIS tränare Agim Sopi har under den gångna säsongen sagt att alla matcher är som cupmatcher. Om så är fallet så är lördagens hemmamatch mot Karlskrona en ren cupfinal. Ett oavgjort resultat räcker för ett BoIS-avancemang till Superettan men på det örat vill inte Agim Sopi lyssna. Seger är det enda som räknas.
– Vi har en plan för hur vi ska straffa Karlskrona, säger tränaren.

Annons
 

Ett tidigt randigt mål kan vara förlösande för matchen men någon tjurrusning från BoIS sida lär det inte bli.
– Det är klart att ett tidigt mål är jätteviktigt. Men en annan lika viktig sak är att ha tålamod, att inte stressa upp sig. Då kommer misstagen. Det har vi tydligt sett i de senaste matcherna. Då har vi fått tidiga backlängesmål och tvingats jobba i uppförsbacke. Det gäller att ha en stark offensiv samtidigt som det är balans i defensiven.

Även psyket är något som Agim Sopi tänker mycket på.
– Vårt eget psyke är vår största motståndare. Vi vet om att vi är det bästa fotbollslaget i serien. Det gäller bara att ha kontroll på huvudet och följa planen. Då kommer vi att vinna matchen mot Karlskrona och därmed gå upp i Superettan. Det som skiljer morgondagens match mot de två senaste är att vi är på vår hemmaplan tillsammans med alla våra härliga supportrar.

Agim Sopi tror att det blir en bra och underhållande match.
– Vi har vår plan klar och jag tror inte att Karlskrona kommer att parkera i försvaret och satsa på kontringar. De har inget att spela för i tabellen och de vill nog precis som vi njuta av stunden inför tusentals åskådare på läktarna och visa upp vad de kan.

Lördagens randiga trupp blir den samma som mot Oddevold senast men startelvan är inte spikad.
– Jag tror att det kommer att bli någon förändring men helt säkert är det inte ännu. Vi får se, säger Agim Sopi.
– Men det spelar inte så stor roll. Hela laget har tränat mycket bra i veckan och stämningen är mycket god. Och viktigt att påpeka är att alla stöttar alla. Vi vet att vi är ett riktigt bra fotbollslag och vi tror på oss själva.

Att publiken kommer att vara nervösa klockan 15.00 när domare Adam Ladebäck från Visby blåser igång matchen imorgon rådet det ingen tvekan om. Men den på läktaren som förmodligen kommer att vara mest ansatt av fjärilar i magen är Agim Sopi. Han blev nämligen uppvisad på läktaren i slutet av matchen mot Oddevold och det betyder att han inte få leda sitt lag under den viktiga matchen.
– Jag får inte ha någon som helst kontakt med spelarna 90 minuter innan match och 60 minuter efter, säger han.
– Det har plågat mig hela veckan och såklart är jag besviken på mig själv. Men jag är bara människa och idag kan jag inte göra något åt detta.

Då kommer jag att fira med supportrarna

Och detta betyder att Agim Sopi inte får fira med spelarna framför klacken på engelska läktaren vid ett eventuellt avancemang.
– Då kommer jag att fira med supportrarna. Så får jag fira med spelarna senare.

Tränarens engagemang har alla sett prov på som varit på matcherna. Frågan är om han kommer att sova gott inatt.
– Det har varit si och så med sömnen vissa nätter under hela säsongen men på senare tid har det blivit bättre. Därför hoppas och tror jag att det kommer att funka bra inatt. Annars hoppas jag att jag ska kunna sova lugnt efter matchen.

Här är truppen som ska ta BoIS till superettan på lördagen:

Ivo Vazgec, Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Viktor Svensson, Philip Andersson, Saber Azizi, Philip Ljung, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Thierry Zahui, Dino Mesic, John Ebere Ekeh, Edwin Condrup, Kevin Jensen, Adi Nalic, Edafe Egbedi och Sadat Karim. Laget kommer under matchen att coachas av assisterande tränarna Mats Andersson och Björn Ågren.

Noterbart är att BoIS avancemang till Superettan är klart oavsett resultat på IP om Ljungskile tar poäng mot Mjällby. Därför kommer säkert mångas blickar att vara riktade även mot resultattavlan. Förhoppningsvis fokuserar dock spelarna på sin egen match.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser