Annons

Heminredning flyttar in på gågatan

För lite drygt tio år sedan höll kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg tillsammans med Annehem, bolaget som då utvecklade flera fastigheter i centrum, en presskonferens i det som skulle komma att bli en ny H&M butik.

Vi noterar att Brinova har tecknat ett nytt hyresavtal med H&M i Landskrona om en utökad butiksyta där klädkedjans heminredningskoncept ska ta plats.

Annons
 

I ett pressmeddelande från fastighetsförvaltaren Brinova berättar de att H&M till våren kommer att införa sitt inredningskoncept i Landskrona.  Samtidigt ska hela butiken byggas om helt. 
– Vi gläds över att ha H&M som hyresgäst, som nu också utökar och breddar sin närvaro, i Landskrona som är en av våra prioriterade orter. Deras ökade närvaro är också en viktig del i stadens serviceutbud som gagnar alla de som bor och arbetar i våra hus och hela kommunen, säger Brinovas VD Per Johansson i en kommentar.

Det nya avtalet löper från den 1 januari 2018. Ombyggnationen som omfattar ca 1 700 kvadratmeter beräknas vara klar under våren 2018.

Även från stadshuset är det muntra miner över beskedet.
– Handeln i Landskronas fortsätter att öka och vi har stort fokus på att fylla vår stadskärna med ännu mer handel och nöje. Etableringen av H&M Home är ett mycket välkommet tillskott till staden som ger Landskronaborna möjlighet att handla mer på hemmaplan, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

För 10 år sedan

Den 20 september 2007 öppnade H&M sin butik i Landskrona. Vi skrev då följande: “I samband med att butiken öppnade uppstod kaos då folk tryckte på och avspärrningarna höll på att rämna. Polis och vakter lyckades dock lugna de köande och visa bort de som trängts värst, och därefter kunde de nyfikna kunderna åter sakta men säkert ta sig mot entrén.”

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser