Annons

Kom och köp konserverad gröt

Illustrerad av Jane Bark på 1970-talet och har bland annat varit med i Femina och på omslaget till boken ”Jane Barks bilder från femtiotalet till idag” som fick diplom i Guldäggstävlingen 2001. Den är ett exempel på grafisk design ur arkivet.

På söndag invigs den nya permanenta utställningen ”Reklam!” på Landskrona museum.

Annons
 

Sveriges arkiv för reklam och grafisk design, Rum för Reklam, finns sedan 2001 på Landskrona museum. Samlingen består av över 100 000 objekt och innehåller allt från skisser och original till annonser och hela kampanjer.

Utställningen ”Reklam!” som öppnar på Landskrona museum den 29 oktober är baserad på denna samling. Vad kan reklamen berätta för oss om dåtida och nutida ideal, trender och värderingar? Och vilka exempel finns det på när reklam har brutit ny mark och varit en kraft i samhället? Film, radio, originalföremål och annonser visas i utställningen tillsammans med digital teknik. I utställningen möter besökaren kreatörerna bakom minnesvärda kampanjer, och kan utforska nya infallsvinklar på svensk form och reklam.

Tillgänglighet och en app
Tillgänglighet ar varit viktig i utformandet av utställningen. En grafisk profil speciellt utformad för att öka läsbarheten har tagits fram till utställningen. Det finns även en app där besökaren kan fördjupa sig i reklamhistorien och se mer material ur arkivet. I appen kan man även få utställningen syntolkad.

Vernissage av utställningen är  klockan 14-16 på söndag och invigningstalare är Landskronabon Malin Wikerberg till vardags på Garbergs reklambyrå i Malmö.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser