Annons

Rekordmånga idrotter klara för SM-veckan

Alla idrottsintresserade bör boka in 2-8 juli 2018 då SM-veckan avgörs i Landskrona och Helsingborg.

Nu är det klart vilka idrotter som är aktuella för att vara med på sommarens stora idrottsfest. För första gången kommer SM-veckan att avgöras i två städer: Helsingborg och Landskrona. På programmet finns flera för SM-veckan nya idrotter så som bordtennis TTX, rytmisk gymnastik och showdown.

Annons
 

Den 2-8 juli 2018 kommer SM-veckan till Helsingborg och Landskrona. Det är första gången som SM-veckan samarrangeras av två städer. Som vanligt finns simning och friidrott med på programmet. Det finns också flera nya inslag så som bordtennis TTX, rytmisk gymnastik, hopprep, karting, footgolf, kustrodd och showdown meddelar man från arrangörshåll i ett pressmeddelande.

– För varje SM-vecka tillkommer det fler idrotter som vill vara med. Det är kul för evenemanget och för besökarna att det alltid finns nya tävlingar att visa upp. Eftersom vi för första gången jobbar med två värdstäder har vi möjligheten att utveckla konceptet och göra evenemanget ännu bättre och mer tillgängligt för fler. Helsingborg och Landskrona är två städer med väldigt bra förutsättningar och arenor för idrotterna. Med SM-veckan kan vi verkligen visa upp den bredd som svensk idrott erbjuder, säger Maria Hallberg, projektledare för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

Redan nu är det klart att simningen kommer avgöras på Citadellbadet i Landskrona och lag-SM i friidrott kommer att avgöras på Hedens friidrottsarena i Helsingborg.

– Att vi är två värdstäder ser jag snarare som en möjlighet än en utmaning. Förutsättningarna för fina upplevelser för såväl publik som idrottare är riktigt bra. Till exempel kommer vi ha två olika cityarenor, båda förlagda i vackra grönområden precis intill Öresund. Det känns väldigt roligt att kunna bjuda både invånare och besökare på en sådan idrottsfest, säger Camilla Plate, projektledare för SM-veckan i Helsingborg och Landskrona.

En stor del av det lokala föreningslivet i Helsingborg och Landskrona är redan involverade i SM-veckans tävlingar. Camilla Plate menar att dörren är öppen för ännu fler.
– Vi vill att så många som möjligt ska kunna bidra till evenemanget på olika sätt. Och samtidigt att våra lokala föreningar kan dra nytta av en vecka då allt ljus är på idrott, aktivitet och rörelse. Till exempel genom uppvisningar eller prova på-aktiviteter.

Här är idrotterna som är aktuella för SM-veckan sommar 2018:

1.Artistisk gymnastik
2.Aquabike
3.Bordtennis TTX
4.Bangolf
5.Basket 3×3
6.Beachvattenpolo
7.Boule (precisionsskytte)
8.Bowling
9.Bågskytte
10.Casting
11.Civil Flygfemkamp
12.Cricket T20
13.Crosskart
14.Cykel
15.Dragkamp
16.Fallskärmshoppning
17.Flaggfotboll
18.Footgolf
19.Friidrott (lag-SM)
20.Friidrott Löpning 100 km
21.Frisbee Allround
22.Frisbee Ultimate
23.Handigolf
24.Hopprep
25.Kanotpolo
26.Karting
27.Kustrodd
28.Militär femkamp
29.Motocross Sprint
30.Pistol
31.Precisionsflyg
32.Racerbåt (rundbana)
33.Radiostyrd bilsport
34.Rallysprint
35.Roller derby
36.Rugby 7s
37.Rullskidor
38.Rullstolstennis
39.Rytmisk gymnastik
40.Segelflyg
41.Segling (dragon force 65, kite, kona one)
42.Showdown
43.Simning och para-simning
44.Skateboard (slalom och ramp)
45.Styrkelyft och bänkpress
46.SUP (stand up paddle)
47.Surfski
48.Taido
49.Tennis (lag)
50.Trampolin
51.Tricking
52.Truppgymnastik
53.Tyngdlyftning
54.Öppet vatten

Med reservation för ändringar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser