Annons

Kronan trivs i Borstahusen

Kronan VBK trivs redan i nya hemmahallen, Borstahusens Idrottshall. I söndags tog man säsongens tredje seger när besegrade IFK Helsingborg och volleybolltjejerna från Landskrona toppar därmed serien på 9 poäng.

Annons
 

Helgens hemmamatch mot IFK Helsingborg blev en promenadseger för Kronan.
Bortsett från i början av tredje set då man startade med fyra egna misstag låg inte Kronan under en enda gång. Siffrorna 25-14, 25-14, 25-10 talar för sig själv.

 – Då vi har många unga tjejer i laget blev detta ett utmärkt tillfälle för dem att få speltid. Det är viktigt inför kommande U18 SM-kval, säger Marie Saxne, tränare för Kronan VBK och bjuder på följande omdömen om sina unga spelare.

Lova Nilsson (16 år) gjorde sin första match från start och gjorde mycket bra ifrån sig.
Jovana Kisic (15 år) fick ensam axla rollen som libero och skötte det bra.
Patrycja Winiarska (15 år), en mycket explosiv spelare, fick till en hel del fina anfall från sin högerkant.
Ronja Keijsner (16 år) brukar spela libero men visade att hon är att räkna med i anfall också.
Amanda Egvärn (16) är redan en etablerad startspelare i damlaget men fick även hon lite utmaningar då hon inte byttes ut mot liberon utan deltog i servemottagning och försvar också. Något hon fixade utmärkt.
Medina Talic (21) fick stå för rutinen på plan under största delen av matchen och då på en för henne relativt ny position – passare, vilket hon gjorde bra.
Allra bäst för dagen var Lykke Nilsson (ännu ej fyllt 15), som var tongivande både i serve, anfall och i baklinjespelet. Alla fick spela men det mer rutinerade gardet fick följa större delen av matchen från bänken, utan att behöva vara oroliga.

– Nu har vi vunnit våra tre inledande matcher med övertygande siffror och även om vi tappat ett set i de första två matcherna så har det aldrig varit oroligt. Vi har laborerat och testat nytt, vilket ibland kostar ett set här och där. Å andra sidan ger det oss fler möjligheter i längden, säger Marie Saxne som hittills gett 15 spelare speltiden.
– Vi har betydligt tuffare motstånd att vänta i nästa match, som är mot Kristianstad borta. De är också obesegrade, men har bara spelat två matcher, säger tränaren och bedömer serien som väldigt ojämn.
– Det känns just nu som att det kommer att stå mellan tre lag: Kronan, Kristianstad och Svedala B. Dessa tre lag har dock en riktigt bra högstanivå och skulle med all säkerhet inte gjort bort sig i division 1, avslutar Marie Saxne  och ser fram emot spännande matcher framöver.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser