Multinationell kammarorkester gästar Sofia Albertina

Kammarorkester Öresund kommer till Sofia Albertina kyrka.

Lördagen den 28 oktober klockan 16, gästas Sofia Albertina kyrka av den stora och välkända orkestern, Kammarorkester Öresund.

Kammarorkester Öresund grundades 2005. Som namnet antyder är det en orkester som hämtar sina musiker från båda sidor sundet. Orkestern består av ett 25-tal medlemmar som utgör en mix av talangfulla amatörer och professionella musiker från Danmark, Sverige, England, Skottland, Nederländerna, Belgien, Ungern och Costa Rica.

Orkesterns dirigent Lennart Fredriksson, känd violinist och tonsättare, är ursprungligen bördig från Kalix, men är sedan många år verksam och bosatt i södra Skåne.
– Efter det inledande divertimentot av Mozart får vi höra den spännande danska violinisten Christine Pryn som solist i Alfred Schnittkes sonat för violin och kammarorkester, berättar Lennart Fredriksson.

Christine Pryn är speciellt intresserad av den nutida musiken, och har följaktligen gjort en mängd uruppföranden. Hon är också konstnärlig ledare för festivalen Rudersdal Sommerkoncerter och en av medlemmarna i Ensemble Nordlys.
Konserten avslutas med en avdelning nordisk musik av Edvard Grieg och 200-årsjubilaren Niels W Gade.

Kvällens program:
W.A. Mozart: Divertimento F-dur KV 138
A. Schnittke: Sonat för violin och kammarorkester (1968) Solist Christine Pryn, violin.
E. Grieg: Två melodier för stråkorkester op 53
N.W. Gade: Novelletter F-dur op 53

Till arkivet