Annons

Feministisk imam till Folkets Hus

Sherin Khankan, imam, kommer till Landskrona den 28 oktober och berättar om islamsk feminism, moskén Mariam och hur den arbetar för kvinnors rättigheter.

Den 28 oktober kommer imamen Sherin Khankan till Folkets Hus i Landskrona för att prata om islamisk feminism och kvinnors rättigheter.

Annons
 

I Köpenhamn finns idag den enda moskén i Skandinavien där alla imamer är kvinnor och där fredagsbönen endast hålls för just kvinnor. Men bortsett från fredagsbönen är moskéns aktiviteter öppna för alla.
– En viktig fråga är hur det förhåller sig mellan muslimsk tro och de patriarkala strukturerna samt kvinnans roll. Vi vill med detta möte skapa ett samtal kring dessa frågor och se vad som har med religionen att göra och vad som är kulturellt betingat, säger Claes Glader från Socialdemokrater för tro och solidaritet i Landskrona vilka arrangerar mötet.

Sherin Khankan är en känd feministisk debattör i Danmark och var med och öppnade Mariam-moskén i februari 2016, den första moskén i Skandinavien där alla imamer är kvinnor.

Det öppna mötet är klockan 11-13 den 28 oktober på Folkets Hus. Fritt inträde.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser