Medaljregn i Örnsköldsvik

andskronagymnasterna: Wilma, Olivia, Emma, Alma och Meja på Svenska cupen i Örnsköldsvik. Foto: Privat.
Landskronagymnasterna:Wilma Mårtensson, Olivia Kristensson Nilsson, Emma Jönsson, Alma Månsson och Meja Engdahl Peterson på Svenska cupen i Örnsköldsvik. Foto: Privat.

Fem gymnaster samt tränare Emma Sandell från Landskrona Kvinnliga GF fanns på plats i Örnsköldsvik när Svenska Cupen i rytmisk gymnastik avgjordes den gångna helgen. På hemmaplan i Landskrona satt klubbkompisarna och följde tävlingarna via en ”livestream” och glades åt framgångarna som innebar fem guld-  och fem bronsmedaljer.

I fredags åkte fem gymnaster och en tränare från Landskrona Kvinnliga GF  till Örnsköldsvik för att delta i årets upplaga av Svenska Cupen och Ungdomscupen 2017.
– Svenska Cupen är en prestigefull tävling och tjejerna har under året deltagit på nationella tävlingar för att kvala sig vidare till denna tävling, berättar tjejernas tränare Emma Sandell.

I juniorklassen hade Landskrona två representanter, Meja Engdahl Peterson och Alma Månsson.
– Meja som är en ganska rutinerad ung tjej med många titlar i bagaget och som i våras blev svensk juniormästarinna tävlade bra under lördagens mångkamp. Stark vilja och utstrålning i sina program belönade sig med en stor vinst och Meja kunde kamma hem guldmedaljen, berättar Emma Sandell.

Alma Månsson som är första års junior gjorde även hon en godkänd insats. Med lite nervositet och några tapp så slutade hon på en hedrande sjunde plats.
– Meja gick med sin prestation vidare i samtliga fyra grenfinaler och Alma tog sig vidare till tre. Under söndagen fick våra juniorer återigen inta mattan och än en gång visade Meja på stor kvalité och lyckades hålla den hårda konkurrensen bakom sig och fick på söndagen stiga högst upp på prispallen i alla fyra grenarna och kunde därför åka hem till Landskrona med inte mindre än fem av fem möjliga guldmedaljer. Alma kämpade på under söndagens finaler och visade på att hon är ett stort hopp inför framtiden och lyckades bäst i redskapet käglor där hon fick ta emot en bronsmedalj.

I senior klassen hade Landskrona också två deltagare, Wilma Mårtensson och Olivia Kristensson Nilsson. 
– Wilma gjorde en stabil tävling, hon kämpade på och gjorde allt hon kunde och lyckades genomföra ett nytt bollprogram på bästa möjliga sätt. Käglor var under lördagens mångkamp det bästa programmet från hennes sida och hon slutade på en sjätteplats totalt och lyckades därmed kvalificera sig till alla fyra grenfinaler på söndagen.

Olivia Kristensson Nilsson  startade tävlingen bra och fick en fin siffra i först programmet tunnband.
– Sen vidare i bollprogrammet gick det inte riktigt vägen, ett nytt program även för Olivia och bollen satt inte riktigt så som vi hade önskat vilket resulterade i en lite lägre poäng.

Landskronatjejen lyckades trots detta ta sig tillbaka i de två avslutande programmen och kunde efter fyra grenar ta emot en bronsmedalj och även hon hade gått vidare till alla grenfinalerna under söndagen.
– I finalerna var det lite ostabilt från våra seniorer.  Mycket vilja och mycket nerver är  inte alltid den bästa kombinationen. Wilma presterade återigen med sitt nya bollprogram och lyckades bäst även i finalerna med sitt kraftfulla kägelprogram där hon fick ta emot en bronsmedalj för sin prestation. Olivia hade även på söndagen otur med sin boll men lyckades bättre i både tunnband och band där hon placerade sig på en tredjeplats.

I mångkampen segrade Cassandra Pettersson från Örnsköldsvik.

Med på resan var även minstingen Emma Jönsson som tävlade Ungdomscupen. En tävling för alla tjejer som är födda 2005 och som efter jul går upp till juniorklassen.
– Emma kvalade på två program, fristående och boll, och fick sedan se om poängerna skulle räcka för att kvalificera sig vidare till 10-finalen och få köra de sista två programmen. Efter två väl genomförda program med mycket inlevelse och glädje på mattan så va det klart att Emma låg fyra efter dem två första grenarna.
Emma Jönsson levererade även i finalprogrammen och lyckades behålla sin fjärdeplats i det tuffa startfältet.
–  Det blir spännande att följa denna unga gymnast i hennes framtida utveckling då hon verkligen är en personlighet på mattan. Denna klassen vanns av Hedvig Elg-Appelros från Staffanstorp, avslutar
Emma Sandell.

Till arkivet