Starka insatser på DM

Amanda Johannesson LAK, Victoria Jeppsson (HAK Greppet), Sara Andersson LAK: Foto Marie Brodin.
Amanda Johannesson LAK, Victoria Jeppsson (HAK Greppet), Sara Andersson LAK: Foto Marie Brodin.

I helgen var avgjordes DM i tyngdlyftning för Skåne/Halland. Landskrona Atletklubb representerades av 16 lyftare –  både juniorer, seniorer och veteraner som visade att klubbens tyngdlyftare kan lyfta både snyggt, tungt och ta plats på prispallen.

Under lördagen tävlade nio lyftare där Hanna Brodin ännu en gång visade att hon är starkast i sin viktklass, 48 kg.
– Hanna lyfte hem tre guld i ryck, stöt och sammanlagt, berättar  mamma Marie Brodin som även hon lyckades lyfta till sig guldet i klass 63 för veteraner och satt personbästa i både ryck, stöt och sammanlagt. En bra dag för Brodinarna.

I klass 58 hade LAK två lyftare. Klubbens egen Pippi Långstrump, Amanda Johannesson, som visade hur man lyfter snyggt, lätt och med glädje.
– Amanda satt personbästa i stöt med 61 kg och därmed nytt klubbrekord. Hennes fina lyft räckte till en tredjeplacering och glädjen över sista stöten på 61 kg var obeskrivlig, berättar Marie Brodin.

Sara Andersson var även hon i god form och lyfte till sig silver i denna viktklass. Bäst var Victoria Jeppsson från HAK Greppet som gjorde sin första tyngdlyftartävling och det med bravur.

I klass 63 tävlade både Louise Dahlgren som lyfte till sig bronsen i sin viktklass och Sara Helgesson som inte riktigt fick till alla lyften efter en lång dags väntan.
– Men när det väl stämde var det både snabbt, snyggt och bestämt.

Stefan Isaksson gjorde sin första tävling och den gjorde han riktigt bra.
– Stefan lyfte hem silvret i klass 77 för  veteraner. Även sonen Arvid Isaksson hade en bra dag då hans lyft räckte till en andra plats och fina silvermedaljer i klass 56.

Alvin Broman lyckades igår vända 100 kg och var nära att stöta den men fick den inte med sig hela vägen.
– Grymt imponerande, nästa gång sitter den. Alvin tävlar i klass 77 och hans lyft räckte till tre silver. Bra jobbat, berömmer Marie Brodin.

Lördagen slutade riktigt bra för Landskronas tyngdlyftare.
–  Många individuella medaljer men LAK lyckades även att lyfta till sig en delad andra plats i lagtävlingen vilket vi är väldigt nöjda och glada över. På söndagen var det dags igen för de lite tyngre viktklasserna att tävla och då hade vi ytterligare sju taggade lyftare som åkte till Helsingborg.

I klass 90 hade LAK  två tävlanden, Anna Helgesson som lyfte till sig tre guld och även satte nya klubbrekord i denna viktklass. Louise Brådholm som gjorde sin första tävling lyckades att ta sig till en tredje plats.

I klass 85 hade klubben sin  mest erfarna lyftare Patrik Helgsson som lyfte till sig silver i veteranklassen.
– Patrik har även under helgen dömt, coachat, klovat, varit speaker och ett bra föredöme för alla våra klubbmedlemmar. Även Gabriel Johannesson kämpade på och lyfte fint med det räckte inte till en pallplacering då han hamnade i en riktigt tuff grupp men många rutinerade lyftare. 

Albin Leo som varit skadad ett tag skulle ta det lugnt idag men hade ändå svårt att hålla igen. Albin ryckte 87 kg vilket innebar att han satte nytt klubbrekord för klass 94 och smällde till med 100 kg i stöt. Albin slutade på en fjärde plats.

Ännu ett silver lyckades Marcus Ahl lyfta till sig i klass +105 och den sista  medaljen gick till Åsa Isaksson som även hon gjorde sin första tävling i klass 69. Åsa lyfte till sig ett silver i veteranklassen.

– Med detta avslutades en helg fylld med många fina lyft, skratt, glädje och gemenskap plus en tredjeplats i lagtävlingen, avslutar Marie Brodin.

Till arkivet