Annons

Exklusiva stolar under klubban

Joakim Karlsson gläds åt att Skånes Auktionsverk har två fåtöljer, designade av Mats Theselius, som ropas ut på tisdagens onlineauktion.

Budgivningen till tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk är i full gång. De hetaste buden just nu är på två fåtöljer som är designade av Mats Theselius. I skrivande stund är de uppe i 48 000 kronor styck.

Annons
 

Modern design och retro är hetare än någonsin. Det märks inte minst på Skånes Auktionsverk. Bland toppobjekten denna vecka finns föremål från ett designhem i Malmö, bland annat två fåtöljer, El Dorado, designade av Mats Theselius.
– Dom är superhäftiga, säger Joakim Karlsson på auktionsfirman.
– De är bara tillverkade i 360 exemplar och att vi nu har två som ska gå under klubban är väldigt speciellt. Det är sällan som hans möbler är ute till försäljning.

Är man intresserad av det lokala så kommer hela 13 rop med keramik av Sven Hofverberg att gå under klubban.
– I mitten av 1960-talet öppnade han en egen keramikverkstad i Landskrona. I denna tillverkade han främst konst och bruksföremål i unikt stengods. Och han var väldigt skicklig med glasyr och färg.

Den som letar efter moderna mattor ska besöka auktionen.
– Vi har två mattor av Märta Måås-Fjetterström och Judith Johansson, säger Joakim Karlsson och avslutar.
– Vi har visning idag måndag fram till klockan 19 men man kan alltid kolla på vår hemsida också. Det är ju där som auktionen går av stapeln imorgon, tisdag med start klockan 18.00.

Till Skånes Auktionsverks hemsida

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser