Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

En randig poäng till säkrar avancemang

Startelvan mot Utsikten

BoIS gjorde en av årets bästa matcher då man besegrade Utsikten på IP med 2-0 på söndagen. Målgörare var Adi Nalic och Karim Sadat. Nu ska det till en randig total kollaps för att seriesegern ska rinna dom ur händerna.

Annons
 

Hela 3 968 åskådare på Idrottsplatsen fick se BoIS börja matchen bäst när de tog emot toppkonkurrenten Utsikten på söndagen. Karim Sadat var bara en stortå från att trycka in 1-0 efter 20 minuter.
Men efterhand så lyckades gästerna komma in i matchen, framför allt genom ett tufft spel, men det skulle visa sig att det var just det som blev Utsiktens fall. I den 35 minuten blev Göteborgslagets kapten Niklas Olsson utvisad efter en vansinnig kapning av Karim Sadat. Och detta gjorde att matchen bytte skepnad fullständigt. Gästernas höga press avtog och BoIS tog över taktpinnen.

Och i minut 41 kom också matchens första mål. Det var Adi Nalic, som efter en öppnande diagonal löpning pricksköt in 1-0 i Axel Wibråns vänstra kryss.
– Jag kände direkt på träffen att den var perfekt. Det var underbart att se bollen gå upp i krysset, sade Adi Nalic.

BoIS fortsatte att trycka på resten av halvleken men dom där riktigt heta chanserna uteblev.

Andra halvlek var dock bara ett par minuter gammal när Adi Nalic var ytterst nära att göra sitt andra mål. Men istället var det Karim Sadat som fick göra 2-0. Målet kom efter en tafflig insats av nämnda Wibrån I Utsiktens mål.

Därefter var det mer eller mindre avgjort. BoIS spelade av matchen utan att förta sig och med lite mer skärpa kunde siffrorna blivit större.
– Vi gör en bra match idag. Jag är stolt över att killarna kom tillbaka efter debaclet i Skövde senast, säger BoIS tränare Agim Sopi.

Gästernas tränare erkände direkt att den randiga segern var rättvis och han gratulerade också BoIS till seriesegern även om det rent matematiskt inte är klart då Mjällby vann sin match mot Kristianstad FC med 3-0.
– Det är klart att det är mycket nära nu och det ska mycket till för att vi ska tappa detta. Men jag har sagt det innan och jag säger det igen. Det är inte klart förrän det är klart, sa Agim Sopi.

Målet är att seriesegern ska firas nästa lördag då BoIS möter Oskarshamn på bortaplan. Tar BoIS poäng där, eller i någon av de andra två återstående matcherna, så är avancemanget till Superettan ett faktum.

Utsiktens kapten Niklas Olsson får se det röda kortet redan efter en dryg halvtimmes spel. Och det skulle visa sig att utvisningen var avgörande.

Framtida BoISare (?) var utom sig av glädje efter segern mot Utsikten.

BoIS firar segern framför fansen på Engelska läktaren

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser