Taggat BoIS kan ta hem seriesegern på söndag

BoIS tränare Agim Sopi ser fram emot söndagens match mot Utsikten.
BoIS tränare Agim Sopi ser fram emot söndagens match mot Utsikten.

Om BoIS vinner söndagens hemmamatch mot Utsiktens BK och Mjällby tappar poäng borta mot Kristianstad FC så är de randiga klara för spel i Superettan nästa säsong. Skulle det bli serieseger så kommer detta att firas. BoIS tränare Agim Sopi tänker dock bara på den egna matchen och kommer under fredagen att finslipa de sista detaljerna inför söndagens drabbning.

– Jag tror att det kan bli en mycket bra och underhållande fotbollsmatch, säger Agim Sopi och förklarar.
– Till skillnad mot många som kommer hit och bara försvarar sig så är Utsikten ett spelande lag. Det betyder att det inte är säkert att BoIS har så mycket av spelet som andra matcher. Men vi kommer att spela vårt spel och vi är alla rejält revanschsugna efter förra veckas debacle. Vi kommer att göra allt vi kan för att vinna.

Förutsättningarna för BoIS är bra. Förutom långtidsskadade Raslan Al Kurdi, Rasmus Alm och Filip Pivkovski, så är samtliga spelare i truppen tillgängliga.
– Så ser det ut i och med att Saber Azizi hunnit tillbaka efter sitt landslagsuppdrag med Afghanistan, säger Agim Sopi.

Något firande kommer det alltså inte att bli om såväl BoIS som Mjällby vinner. Skulle så bli fallet så leder BoIS över Mjällby med nio poäng och idag har de randiga sex plusmål upp på Blekingarna. Om BoIS i sådant fall ska tappa förstaplatsen så måste de randiga förlora samtliga tre återstående matcher samtidigt som Mjällby måste vinna alla sina tre.
– Så är det. Men det är inte klart förrän det är klart, säger tränaren.

BoIS match börjar klockan 16.00 och Mjällbys match mot Kristianstad börjar en timme senare.
– Vinner vi på söndag så stannar jag kvar i Landskrona till Mjällbys match är slut.

Max Lundmark är klubbchef i Landskrona BoIS och han hoppas på en storpublik.
– Vi hoppas på en publikfest på söndag. Våra sponsorer har visat ett fantastiskt stöd och gjort det möjligt för oss att bjuda skolklasser och föreningar på gratis inträde. Till och med en grupp supportrar, Landskronafamiljen, har gått samman och sponsrat eventet, säger Max Lundmark och förklarar.
– Tusentals barn har fått biljetter efter att deras klass, alternativt förening anmält sig till oss och nu hoppas vi att så många som möjligt av dem kommer till IP på söndag. Förhoppningen har hela tiden varit 3000 åskådare men med tanke på intresset under de senaste dagarna så vågar vi drömma om 3500-4000, säger klubbchefen.

Att BoIS ordförande Gabriel Munck ska se matchen kan tyckas vara självklart.
– Det låter som en självklarhet. Men när BoIS gick upp senast, efter en dramatisk match mot Laholm, så missade jag den matchen. Jag fick nämligen inte gå på den då jag fyllde 50 år och hade en massa gäster. Men igår (läs torsdagen den 12 oktober) fyllde jag 70 och nu får jag gå, säger Gabriel Munck och skrattar.

Max Lundmark bekräftar att det kommer att firas om BoIS blir klara för Superettan på söndag. Men var festandet kommer att äga rum är inte spikat.
– Vid en BoIS-seger så kommer samtliga spelare att avvakta resultatet i Kristianstad på IP. Skulle det visa sig att Mjällby då tappar poäng så ska vi fira. Men vi har inte bokat in något ställe idag. Därför uppmanar jag att de som eventuellt vill vara med att fira stannar kvar på IP och följer Mjällbymatchen där eller håller koll på vår Facebooksida. Där kommer vi att meddela vad som händer, lovar Max Lundmark.
– Vi har ingen visning av Mjällbymatchen på IP men kommer naturligtvis att ropa ut mål och slutresultat i högtalarna.

Till arkivet