Kulturnatten följs av en Rosa Lördag

Under fredagen kunde man runt Rådhustorget följa arbetet med att färga staden rosa inför lördagens satsning till förmån för bröstcancerforskningen.

De stora evenemangen avlöser varandra i Landskrona i helgen. Ikväll är det som bekant dags för Kulturnatt och i Exercishallen pågår höstens stora företagsmässa och imorgon går handlare och krögare ihop och arrangerar ”Rosa Lördag” till förmån för bröstcancerforskningen.

Det är i samband med Landskrona stads folkhälsoinitiativ ”Lär känna dina bröst”, lördagen den 14 oktober, som medlemmar i samarbetsorganisationen Landskronasamverkan beslutat sig för att tillsammans arrangera ”Rosa Lördag” i stan. Genom bland annat insamlingar, budgivningar och rosa rabatter vill man bidra till bröstcancerforskningen.

En av de medverkande medlemmarna är Linda Selander, som driver underklädesbutiken Härliga Under.
– Vi möter dagligen kunder som drabbats av bröstcancer och delar med sig av sin historia. För oss är det en självklarhet att bidra på de sätt vi kan och därför säljer vi produkter från BRO där all försäljning går direkt tillbaka. Under Rosa Lördag gästas vi även av en våra leverantörer, Stina från Amoena, som kommer att visa nya bröstproteser och ge tips och råd, berättar Linda Selander.

Förra året startade Landskronasamverkan ett eget gemensamt insamlingskonto för att kunder och gäster enkelt skulle kunna skänka en valfri summa. Då skänktes 81 999 kronor. Även i år kommer insamlingskontot att vara öppet. Pengarna går direkt till Bröstcancerfonden.

– Det är klart man vill vara med och stödja en sådan här dag. Vi tävlar ut en rosa gåva, har rosa rabatter i butiken och skänker 10 % av vår dagskassa till insamlingen. Det känns bra att kunna bidra till forskningen, säger Helena Lindberg som driver butiken Skumpa & Spaljé tillsammans med sin kollega Liselotte Waldemarsson.

”Rosa Lördag” pågår mellan 10.00–15.00 eller så länge verksamheterna har öppet. 

Så här skänker man via Landskronasamverkans insamlingskonto
Swisha valfri summa till: 123 458 31 91. Märk insättningen med ditt för- och efternamn om du vill vara med i den officiella redovisningen. På stan och i butiker kommer det även finnas möjlighet att skänka kontanter i insamlingsbössor. 

Speakers Corner bjuder på livemusik mellan 11-16, där flera av stadens musiker är på plats och lirar. Lägg en slant i ”hatten”. Artisternas gage går till bröstcancerfonden. Foto: Leo Erdfelt.
Till arkivet