Annons

“Mot Folkets hus!”

Här på Folkets Hus, Eriksgatan 66 kommer det arbetshistoriska seminariet under Kulturnatten att hållas.

”Kamrater, framåt mot Folkets hus!” Hur arbetarrörelsen erövrade rätten att demonstrera på Stockholms gator. Om detta berättar historikern Magnus Olofsson från Lunds universitet utifrån egen färsk forskning under Kulturnatten i Landskrona.

Annons
 

Hans Wallengren föreståndare för Centrum för Arbetarhistoria bjuder under Kulturnatten in till ett föredrag med historikern Magnus Olofsson på ”Gamla biblioteket”, ingång Eriksgatan 66.

Dessförinnan, mellan 19.15 och 20, underhåller Verdandis välkända dragspelsorkester, Bälgadraget, i ljusgården. Föreläsningen är ett samarrangemang mellan Centrum för Arbetarhistoria, ABF och Arbetarrörelsens arkiv i Landskrona.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser