Stadsbyggnadschef slutar

Anna Thott, har sedan våren 2015 varit förvaltningschef för stadsbyggnadsförvaltningen. Foto: Landskrona stad/ Leo Erdfelt
Anna Thott, har sedan våren 2015 varit förvaltningschef för stadsbyggnadsförvaltningen. Foto: Landskrona stad/ Leo Erdfelt

Stadsbyggnadsförvaltningens chef Anna Thott har sagt upp sig från sin tjänst. Hennes sista arbetsdag är på fredag. Enligt stadsdirektör Christian Alexandersson kommer hon att ingå i hans organisation fram till hennes nuvarande anställningsavtal löper ut den 30 april 2019. Anledningen till varför hon valt att säga upp sig är oklar då hon inte kunnat nås för en kommentar.

Sent på tisdagskvällen fick Landskrona Direkt ett tips om att Stadsbyggnadsförvaltningens chef Anna Thott blivit entledigad från sin tjänst. Detta är något som stadsdirektör Christian Alexandersson dementerar.
– Hon gjorde klart att hon inte ville fortsätta som chef efter att hennes kontrakt löper ut i april 2019. Vi hittade därför en lösning som gör att hon slutar som chef redan den 15 oktober i år. Hon kommer därefter att hjälpa mig med en del utredningar, säger  Christian Alexandersson.

Varför hon inte ville fortsätta är inget som stadsdirektören vill spekulera i.
– Det är en fråga som hon får svara på själv, säger han.

Hon har dock inte kunnat nås då hon är på utbildning under onsdagen.

Från och med måndag nästa vecka tar biträdande stadsbyggnadschef Johan Nilsson över posten som tf. förvaltningschef. Men om han kommer att ha den fram till april 2019 vet inte Christian Alexandersson idag.
– Jag får ta ett snack med förvaltningen och stadsbyggnadsnämndens ordförande Börje Andersson om hur vi ska göra, avslutar stadsdirektören.

Det är inte första gången som en chef för stadsbyggnadsförvaltningen väljer att sluta på egen begäran och med omedelbar verkan. Anna Thotts föregångare Per-Fredrik von Platen packade ihop sina personliga tillhörigheter vid juletid 2014 utan att någon kunde eller ville ge en vettig förklaring till varför.
– Per Fredrik von Platen sa själv upp sig, orsaken till detta vet jag inte, sa exempelvis den dåvarande tillförordnade stadsdirektören Stefan Johansson.
Ersättaren blev alltså Anna Thott som tillträdde den 1 maj 2015 och nu knappt 2,5 år senare slutar.

 

Till arkivet