Annons

Paret Åberg har smygpremiär på Kulturnatten

På fredag är det Kulturnatt och då kan du träffa Lasse och Inger Åberg på Galleri Gamla Staden på Norra Kyrkogränd.
Foto: Kent Lundqvist

Ett av Landskronas minsta gallerier kan stoltsera med ett av de största namnen när det vankas Kulturnatt på fredag. Det är musikern, skådespelaren och konstnären Lasse Åberg som tillsammans med sin hustru Inger ställer ut på Galleri Gamla Staden. Båda två är på plats i galleriet på Norra Kyrkogränd under kulturnatten.

Annons
 

Det finns inte många som inte har kommit i kontakt med Lasse Åberg på något vis. Om han är mest känd som Trazan i TV-rutan eller i Electric Banana Band, som Stig-Helmer i Sällskapsresorna eller som konstnären med alla Musse Pigg-målningar låter vi vara osagt. Men det är som konstnär som han och hustrun bjuder på kultur i Landskrona.
– Lasse Åberg är en klassiker och vi har haft funderingar på att ta hit honom länge. Och nu var det dags, säger Peter Backe, en av ägarna av Galleri Gamla Staden.
– Men jag är också mycket imponerad av Inger Åbergs textilier.

Inger Åberg är utbildad vid Konstfackskolan i Stockholm och är representerad på Statens Konstråd samt ett flertal kommuner och landsting. Lasse Åberg har även han gått på Konstfackskolan i Stockholm där han har en magisterexamen i grafisk formgivning. Han är dessutom representerad på ett flertal museer.

På fredag är det alltså smygpremiär av parets utställning på Galleri Gamla Staden. På lördag och söndag är det dock officiell vernissage mellan klockan 12 och 16. Utställningen pågår till och med den 5 november.

Familjen Åberg driver sedan 2002 Åbergs Museum i Bålsta.
Foto: Kent Lundqvist

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser