Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Glumslövstös i Kladdkakeracet

Majken Esses tävlingsbidra:Kardemummakladdkaka med blåbär och frötosca.
Foto: Pressbild.

Vi noterar att Majken Esse, 11 år från Glumslöv, är finalist i den tolfte upplagan av Kladdkakeracet, Arlas tävling där barn och unga mellan 10 och 14 år gör upp om vem som bakar Sveriges godaste kladdkaka. Finalen går av stapeln under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö på lördag.

Annons
 

Bland 90 bidrag har elvaåriga Majken Esse tagit sig till final i tävlingen Kladdkakeracet 2017 med sin Kardemummakladdkaka med blåbär och frötosca.

I den stora finalen bakar sex finalister sina kladdkakor live inför publik. Glumslövstösens motståndare bjuder bland annat på en Kladdkakspaj och en Glutenfri kladdkaka med dulce de leche.
– Jag är lite nervös inför finalen och har provbakat kladdkakan flera gånger för att vara förberedd. För att få fram receptet provade jag olika ingredienser och valde sedan ut det som jag tyckte blev bäst. Jag gillar både kardemumma och tosca väldigt mycket så det blev till slut en kombination av de två, säger Majken Esse.

Kladdkaka är ett av de mest omtyckta bakverken i Sverige och det mest eftersökta receptet på nätet. Med Kladdkakeracet vill Arla sprida bakglädje och uppmuntra till nya spännande kladdkakerecept. Årets upplaga är den tolfte i ordningen,

– Majkens recept är en härlig blandning av olika konsistenser och smaker. Kladdkakan smälter i munnen, man vill bara ha mer! Det märks tydligt att kladdkaka är ett bakverk som inspirerar till kreativitet i köket, och i år har det varit särskilt populärt att kombinera kladdkakan med just andra goda bakverk, säger Ulrica Karlsson, projektledare för Kladdkakeracet.

Finalen kommer att vara uppdelad i två rafflande 30-minutersomgångar med tre deltagare i respektive omgång. En jury bestående av bland annat representanter från Arla och Bak- och Chokladfestivalen, samt förra årets vinnare av Kladdkakeracet Miranda Westerlind, bedömer de tävlande bidragen.  Vinnaren kommer att få en plats i juryn under nästa års tävling. Samtliga finalrecept blir publicerade på arla.se och dessutom får finalisterna boken “Lyckas med choklad” av Magnus Johansson, ett diplom, en pokal samt tävlingskläder i form av Bak- & Chokladfestivalrock, förkläde och mössa.

Baka Majkens kladdkaka!
Här kan du ta del av recepten på samtliga finalisters kladdkaka samt lägga din röst på vilken du tycker verkar vara godast!
https://www.arla.se/kampanjer-och-tavlingar/kladdkakeracet/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser