Annons

Vinst i premiären för Kronan

Tjejerna som såg till att greja Kronan VBK:s premiärseger i den nya idrottshallen i Borstahusen. Foto: Privat.

Ny hall, nya matchkläder och till stor del nytt lag. Så såg det ut för Kronans damlag nu när seriespelet drog igång. Laget var mycket nära att få en plats i division 1 efter förra säsongens fina avslutning där man knep andraplatsen i division 2 södra, men förbundet valde att istället ge den friplats som skapades i och med att serien utökades till ett av lagen som åkte ur division 1 förra året – Jönköping.
– Så det var bara att ladda om och hitta motivationen för en ny säsong i division 2, vilket faktiskt inte varit så svårt som vi trodde i den första besvikelsen. Vi har tappat en del spelare sen förra säsongen, men vi har fyllt på med hungriga ungdomar som i allra högsta grad bidragit till att nivån höjts på träningarna. Viljan och engagemanget hos dessa ungdomar smittar av sig på de lite äldre tjejerna och vi har ett helt annat ös i allt vi gör. Målsättningen är solklar, att vinna varje match. Men även att använda så många spelare som möjligt i varje match, berättar Marie Saxne, coach i Kronan VBK.

Annons
 

Kronan har till denna säsong flyttat de flesta av sina träningar till Borstahusen IH, vilket gör att man för första gången på länge får träna i sin hemmahall. En stor fördel i volleyboll där luftströmmarna i hallen påverkar bollbanan framförallt i serven. Premiären spelades mot KFUM Malmö, som spelade i division 1 förra säsongen.
– Vi visste inte så mycket om motståndarna så vi valde att helt fokusera på vårt eget spel.

I första set rivstartade Kronan i Moa Mellbloms serve och ryckte åt sig en ledning på 6-0 innan Malmö tog sin första poäng. Det mesta stämde och setet gick till Kronan med 25-11. I andra set tappades skärpan och Malmö ledde fram till 16-15, sen var det bara ett lag på plan igen. 25-19 till Kronan.
– I tredje set byttes större delen av startsexan ut och flera av våra 15-åringar fick chansen att debutera i divison 2. Tjejerna gjorde mycket bra ifrån sig, men det blev lite nervöst och tyst på planen, vilket gav Malmö chansen att knipa ett set. 25-20 till Malmö.
I fjärde set startade Kronan med en lite mer rutinerad uppställning igen och laget tog komfortabelt hem det med 25-15.

Planens gigant var Kronans nummer 9, 18-åriga Ebba Norstedt, som fullkomligt ägde planen med sitt säkra och högklassiga försvarsspel. Dessutom blev hon poängbäst med 15 poäng.
– Men det var även kul att se våra yngre spelare ta för sig. Moa Mellblom styr spelet lugnt och metodiskt och är en stor ledare på plan trots att hon bara är 16 år. Agnes Johannesson (15 år) fick spela sin första hela match och bidrar med sin glädje, utstrålning och snabbhet till många poäng och till en härlig stämning på plan. Lagkapten Iris Carlsson Hagel (17 år) gör en av sina bästa insatser i damlaget i fjärde set och visar att hon blir att räkna med i år. Det var några av ljusglimtarna, men det fanns många fler. En riktig lagseger och bästa tänkbara start på säsongen med tre viktiga poäng, avslutar den stolta coachen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser