Annons

Säsongspremiär för Kronans Spike

Kronan Spike. Foto: Privat.

Nu rullar premiärerna igång på löpande band Kronans olika lag, och denna helgen var det dags för U15 Level 6 (svåraste klassen) att spela i Svedala.
– Vi ställde upp med Kronan Spike, som i våras vann Sveriges största ungdomsturnering Mikasa Challenge i Level 5, berättar Marie Saxne coach i Kronan VBK.

Annons
 

I gruppspelet satt spelet till största delen perfekt och publiken fick se många fina bolldueller.
– Nytt i Level 6 (jämfört med Level 5) är att nätet är högre, man måste serva ända bakifrån bakom baslinjen samt att block ger poäng direkt om det går i golvet – annars får man ha en studs i fyrmannavolleyboll. Block har vi inte ens börjat träna på då vi har ett väldigt ungt lag som knappt når över nätet på den nya näthöjden. Men jag kunde ändå räkna till hela fyra rena poäng på block för Kronan och båda matcherna i gruppspelet vanns med 2-0 i set, mot Svedala och EVS.

Därmed blev det A-slutspel, där Kronan Spike ställdes mot Ystad VK:s bästa lag.
– De har en tjej som är väldigt duktig och mer än huvudet längre än vår längsta spelare och det syntes en hel del rädsla i våra spelare. Vi kom inte alls upp i för oss normal standard, samtidigt som motståndarna såklart var riktigt duktiga. Förlust med 2-0 och därmed blev det ett nytt gruppspel om placeringarna 4-6.

Det fina spelet från gruppspelet infann sig aldrig men med viss möda kunde laget ändå vinna båda matcherna och knipa fjärdeplatsen av totalt 10 lag.
– På det hela taget en riktigt stark insats av vårt lag, som alltså bara förlorade en match under hela dagen. Extra starkt med tanke på att vi förmodligen var det yngsta laget på plats, då två av tjejerna i laget är födda 2006 och har alltså tre år kvar i denna klass och övriga två spelare är födda 2005 och har två år kvar, säger Marie Saxne.

Nästa helg är det premiär för Kidsvolleyn, där Kronan arrangerar säsongens första turnering på lördag 14/10.
– Kom gärna ut och upplev glädjen när de minsta (6-9 år) spelar volleyboll klockan 10-13 i Borstahusen IH. Kronan ställer upp med hela tre lag. Det är även premiär för U13, som spelar i Svedala på söndag. Där ställer Kronan upp med två lag, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser