Annons

En växande teaterförening full av engagemang

Teatervärdarna förbereder sig inför premiären. Foto: Fanny Fridman.

Landskrona Musik & Teater är som bekant stadens nya riksteaterförening. Med råge har man fått bekräftat det stora teaterintresse som råder i Landskrona.

Annons
 

Föreningen startade höstsäsongen med buller och bång  i slutet av augusti då man arrangerade en  nästan fullsatt kickoff ledd av Malmö Operas Sara Lehmann.
Därefter följde ytterligare en fullsatt salong  i mitten av september med alltid uppskattade 123 Schtunk, berättar Cecilia Kraitiss, ordförande.

Teaterföreningens första premiär blev en succé.Carlos Romero Cruz och hans dragpersona Carnita tog publiken med storm. Yvonne Skattberg underhöll publiken den 6 oktober med sin “Rapport från korttidsanställningsträsket”.
– Härnäst väntar en finstämd och mycket intressant föreställning med välrenommerade Teatr Weimar: “Tre systrar” som spelas den 21 oktober, tipsar ordföranden.

Tre Systrar är en föreställning som undersöker den moderna kvinnans liv i Norden i dag, av och med den danska scenkonstnären Liv Kaastrup Vesterskov. Tre Systrar är en klassisk monolog som med film, musik och skådespeleri bjuder in publiken till den värld som dessa Tre Systrar har skapat som sin. Föreställningen är fritt baserad på Anton Tjechovs klassiska drama Tre systrar.

Ytterligare föreställningar i höst är Malmö Operas “Butterfly”, riksteaterföreställningarna “Maken” – där man  kan medverka i en bokcirkel och även gå på eftersits efter föreställningen – och “Olydnad”, som handlar om hur långt demokratibegreppet kan tänjas och tar avstamp i aktuella händelser.
– Innan årets avslutande Nyårskonsert hinns även med “Danstapas” i december, med modern dans, salsa/tango och street. ​Då passar vi även på att fira ett härligt teaterår med jultapas för alla medlemmar ​ före föreställningen, avslutar Cecilia Kraitiss.

Carnita hälsar välkommen till Zebrafinken.
Foto: Fanny Fridman.

Ulf och Eva-Lott Rååhav såg ut trivas på Landskrona Teater.
Foto: Fanny Fridman.

Jennifer Garpvall,Maja Rosenlind och Elsa Ivarsson minglade
Foto: Fanny Fridman.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser