Öppet Karlslund – en höstfest för alla

Öppet Karlsund är en fest för alla. Såhär såg det ut 2016. Foto: Julia Andersson
Öppet Karlslund är en fest för alla. Såhär såg det ut på en av ”stationerna” 2016.
Foto: Julia Andersson

Förra året hölls Öppet Karlslund på Pilängstorget med omnejd. Imorgon lördag är det dags för en ny fest och den hålls utanför Alfabetan och Ungdomshuset Karlslund på Idrottsvägen 16.

Imorgon, lördagen den 7 oktober anordnas för andra gången Öppet Karlslund. Öppet Karlslund är en höstfest för hela familjen och det kommer att erbjudas kreativt pyssel, hoppborgar, sumobrottning, utställning med traditionellt hantverk från Palestina, musik-och dansuppträdanden med mera.

Öppet Karlslund är ett samarrangemang av Sektionen Fritid, LAB, skolbiblioteket Alfabetan, Grupp 194 och volontärer från området.
– Anledningen att vi gör det här är för vi vill skapa en trevlig aktivitet för alla boende i området oavsett ålder. Vi blev alla påverkade av storbranden i december och vi ser det här som ett sätt för oss att ta tillbaka vårt område, säger Karolina Degerman, som arbetar på LAB och är en av arrangörerna.

Skolbiblioteket Alfabetan och Ungdomshuset Karlslund brukar vanligtvis hålla öppet enbart för barn och unga. Under Öppet Karlslund har även föräldrar och andra intresserade möjlighet att besöka dessa lokaler.
– På Alfabetan erbjuds sagostunder för de minsta besökarna. Det blir tipspromenad och fika. LAB visar upp en fotoutställning med bilder från invigningen de hade för ett par veckor sedan och erbjuder även en skapande workshop utanför Alfabetan, säger Karolina Degerman och berättar vidare.
– Grupp 194 visar en utställning med traditionellt handarbete från Palestina. På Ungdomshuset Karlslund kommer det att erbjudas smakprov av mat från olika kulturer. Det blir dans-och musikuppvisningar av unga talanger från området, ansiktsmålning, hoppborgar och hinderbana.

Till arkivet