Annons

En dag om brösthälsa

”Lär känna dina bröst – en dag om brösthälsa” är ett folkhälsoinitiativ arrangerat  för andra året av Landskrona stad med syfte att förebygga bröstcancer genom att öka kunskapen om hur man undersöker sina bröst och inspirera till hälsosammare levnadsvanor.
Foto:Leo Erdfelt

Lördagen den 14 oktober samlas erfarna sjuksköterskor, barnmorskor, hälso- och kostrådgivare utanför Rådhustorget för att ge konkreta redskap i hur man kan förebygga bröstcancer. Här får man svar på frågor som Hur undersöker man sina bröst och varför är det så viktigt? Vad är brösthälsa och hur kan hälsosammare levnadsvanor förebygga bröstcancer?

Annons
 

– I Landskrona ska vi bli bättre på att förebygga bröstcancer. Genom att lära känna sina egna bröst är det lättare att upptäcka när förändringar sker och om förändringar upptäcks tidigt, ökar chansen att bli botad, säger Lena Benediktsson (L), ordförande i Folkhälsoutskottet, Landskrona stad.

Känn skillnaden
Bröstcancer är den vanligaste cancerformen bland kvinnor och cirka 20 kvinnor insjuknar i Sverige, varje dag. Med hjälp av silikonmodeller får besökarna lära sig hur man undersöker ett bröst och känna skillnaden mellan ett friskt bröst och ett bröst med förändringar. En lärdom som kan rädda liv.
– Vårt mål är att det ska vara en självklarhet för alla kvinnor i Landskrona att regelbundet själv undersöka sina bröst, säger Lena Benediktsson (L).

Förutom undersökningstips blir det kost- och träningsinspiration och nyttig information för den som är intresserad av att veta mer om brösthälsa. ”Lär känna dina bröst” startade förra året höll då till inne på Landskrona teater. I år flyttar evenemanget ut till ett tält på stan, precis intill Rådhustorget.
– Vi vill göra det enkelt och ännu mer tillgängligt att lära sig mer om brösthälsa. Ta tillfället i akt och ta med dig någon du tycker om och lär känna era bröst. En livsviktig stund, för livets skull, hälsar Lena Benediktsson (L).

Evenemanget pågår mellan 10.00–15.00, lördagen den 14 oktober. Medverkar gör bland andra Bröstcancerföreningen Pärlan (medlem i BRO), Unilabs och Landskrona stads kostenhet.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser