Annons

Bättre ungdomsdelaktighet och inkludering

Det välkända projektet Cityidrott förlägger en konferens till Helsingborg genom Daniel Glantz-Persson, och Ida Tillberg.

Hur går man från idé till handling genom att skapa ungdomsdelaktighet, integration och inkludering genom idrott och fritid? Den frågan hoppas Cityidrott ska få svar vid en konferens man arrangerar i Helsingborg.

Annons
 

Konferensen ”Din Resa Räknas” genomförs för första gången den 16 november på Radisson Blu i Helsingborg och ska lyfta fram frågorna kring ungdomsdelaktighet och inkludering på ett nytt sätt där publiken blir mer involverad än vanligt.
– Vi vill fokusera på hur man gör saker och ting som organisation i dessa frågor, inte vad man gör, vilket många organisationer som presenterar sig själv kanske oftast använder sig av. Här kastar vi oss in i godispåsen direkt, och snackar om det som alla egentligen vill veta, säger Daniel Glantz-Persson, på Cityidrott och koordinator för konferensen.

Din Resa Räknas leds av unga moderatorn Staffan Taylor och har en del andra bekanta ansikten med i programmet såsom inspirationsföreläsaren inom integration; Charbel Gabro och energifyllda musikern från bandet Panetoz, Pa Modou Badjie, som utöver musiken jobbar med barn och ungdomar i ytterområden i Stockholm.

Som ett av de lyckade exemplen på projekt så kommer organisationen Futebol dá Forca som bland annat fick motta pris på årets idrottsgala för ”Årets peppare” att presentera sin verksamhet.

Cityidrott i Landskrona som arrangerar konferensen tillsammans med Skåneidrotten och Arvsfonden, fick inför 2017 på uppdrag av Arvsfonden att marknadsföra det ungdomsprojekt som organisationen drivit i tre år där man arbetat för att bland annat utbilda ungdomar till ledare för att kunna leda yngre. Cityidrott valde då att skapa en konferens som lyfter fram frågor som de själva stött på under tre år.

– Vi ville inte stå ensamma och slå oss för bröstet om hur bra vi är utan vi valde väldigt tidigt att vi ville synas tillsammans med andra bra exempel på organisationer som jobbar mot barn och ungdomar idag för att prata om hur vi har gjort under dessa år, med betoning på hur, säger Marcus Hansson – projektledare för Arvsfondsprojektet i Cityidrott.

Konferensen kommer att rikta sig mot frågor kring ungdomsdelaktighet, inkludering och integration i föreningar samt fritidsverksamheter där både ledare och ungdomar från andra projekt kommer tala från scenen.

– Vi är ganska trötta på konferenser som pratar över huvudet på dagens ungdomar utan att lyssna på vad ungdomar faktiskt själva tycker och därför lägger vi stor vikt vid att ha ungdomar och ungdomsledare på plats för att vara med i diskussionen hur vi kan bli ännu bättre på ungdomsdelaktighet i föreningar och andra verksamheter. Vi kommer också slå ett slag för integration och inkludering där vi får ta del av historier från inspirerande människor som har mycket att säga hur de uppfattar vårt samhälle kopplat till föreningslivet, säger Daniel Glantz-Persson från Cityidrott.

Cityidrott har stora förhoppningar på att konferensen ska resultera i mer action för att organisationer ska bli bättre på att engagera dagens ungdomar och nyanlända i samhället och de hoppas också att fler projekt tar form.

– Vi hoppas på en publik som är där för att de vill vara med och förbättra, som inte ser det som vilken annan konferens som helst eller har blivit dittvingade av sina chefer. Vi är alla en pusselbit och det är inte förrän vi lägger ihop bitarna som vi blir ett färdigt pussel och det är tillsammans vi kan göra skillnad avslutar, projektkoordinatorn Ida Tillberg.

 

Mer om konferensen på  www.dinresaräknas.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser