Annons

Derome etablerar huvudlager i Landskrona

Anna Classon, näringslivschef i Landskrona stad, Lars Borup projekt- och platschef för den nya byggvaruanläggningen, Torkild Strandberg kommunstyrelsens ordförande  samt Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik på plats ute vid E6:an där den nya anläggningen kommer att ligga.

Uppdaterad 12.25

På  en presskonferens på stadshuset i Landskrona presenterades på torsdagen en rejäl nyetablering i staden. Det är Derome Byggvaror som från och med måndag tar över Pilkingtons tidigare lokaler för att i april slå upp portarna till ett lager och en handelsanläggning.

Annons
 

Koncept riktar sig till den professionella byggaren och byggföretag med en fullsorterad handelsanläggning och lager. Att det just blir i Landskrona företaget nu valt att etablera sig i har framför allt två anledningar.
– Dels är det för att kommunen har varit väldigt tillmötesgående och dessutom är det ett mycket bra geografiskt läge, säger Johan Winroth, vd för Derome Byggvaror & Träteknik.

Planen är att portarna ska slås upp den 1 april.
– Vi kommer från och med nästa vecka att börja planera i detalj och sedan fylla på lagret efter hand. Dessutom kommer vi att ha många utbildningar av ny personal innan vi öppnar, säger Lars Borup som kommer att vara produkt- och platschef i den gigantiska byggnaden.

Tomten är på 77 000 kvadratmeter och byggnaden är drygt 400 meter lång och är cirka 21 000 kvadratmeter stor. Dessutom finns det ett tält på 6 000 kvadratmeter på tomten.  Till invigningen den 1 april räknar Johan Winroth med att ett 50-tal medarbetare ska nyanställdas.
– Det är svårt att säga något exakt men det rör sig om cirka 50 personer. Det kommer att vara allt från säljare och ingenjörer till lagerarbetare och chaufförer. Och i ett längre perspektiv är det troligt att fler kommer att anställas.

Hur mycket byggnaden har kostat vill inte Johan Winroth avslöja.
– Nej, den summan behåller vi för oss själv.

Förutom etableringen i sig är just de nya arbetstillfällena något som kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) gläds åt.
– Denna etablering är ett välkommet tillskott. Den blir en del i ett led i att få Landskrona att bli en stad som kan stå på egna ben, säger han.

Nyligen öppnade Derome en ny byggvaruanläggning i Lund med ett 15-tal nya medarbetare och satsningarna i regionen kommer att fortsätta.
– Vi kommer även att öppna en enhet i Malmö och en i Fosie. Dessutom har vi flera mindre anläggningar i Skåne. Men Landskrona kommer att bli navet i allt. Det är därifrån de mindre enheterna kommer att få sina leveranser. Därför kändes det naturligt att ur logistisk synpunkt välja Landskrona, avslutar Johan Winroth.

FAKTA OM DEROMEGRUPPEN

Företaget har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver andra och tredje generationen av ägarfamiljen Deromegruppen, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 1 750 medarbetare. Omsättningen beräknas uppgå till 6,5 miljarder kronor under år 2017.

Deromegruppens verksamheter avser skogs- och träindustri med fyra egna sågverk, bygghandelsverksamhet, hustillverkning, produktion av trätakstolar, bioenergi, emballage, byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av lägenheter och lokaler i eget innehav. Deromegruppen har en omfattande export av sågade och förädlade trävaror och prefabricerade villor.

Produktionsanläggningar finns i Anneberg, Derome, Halmstad, Kalix, Kinnared, Kristinehamn, Mjölby, Okome, Skellefteå, Tanumshede och Varberg. Bygghandelsverksamhet finns på ca 35 orter och säljkontor för A-hus finns på ca 20 orter i Sverige. Takstolstillverkning sker även i Norge och Tyskland.

Varumärken som ingår i Deromegruppen är även A-hus och Varbergshus.

Läs mer:  Etablering i Landskrona ger 50 nya jobb

 

Anna Classon, näringslivschef i Landskrona, Torkild Strandberg KSO tillsammans med Johan Winroth vd Derome Byggvaror, Lars Borup projekt- och platschef samt Karin Hellzèn kommunikatioschef berättar om satsningen som företaget nu gör i Landskrona.

Huvudbyggnaden som Derome tar över på måndag är hela 21 000 kvadratmeter stor.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser