Annons

Afasidag ger röst åt osynlig funktionsnedsättning

”Jag har Afasi – men vill inte sitta hemma vid köksbordet. Jag går till Afasiföreningen där vi har studiecirklar, språkgrupper och en trevlig samvaro”, så sa en av våra medlemmar, berättar Hans G Fridh, ordförande i Afasiföreningen i Landskrona och bjuder in till öppet hus hos föreningen.

Annons
 

Afasiföreningen i Landskrona bjuder in allmänheten till öppet hus med kaffe och tårta den 10 och 12 oktober mellan 13.30 och 16.00 i föreningens lokal på Anhörigcentrum, Kung Karl för att informera om verksamheten som innebär att delta i tematräffar och cirklar – ”att inte kunna tala är inte detsamma som att inte ha något att säga”.

Afasi uppstår efter en förvärvad hjärnskada. Vanligtvis beroende på en stroke, men även tumörer eller traumatiska skador som trafikolyckor, idrottsskador och gatuvåld.

En person med afasi har varierande svårigheter med att tala, förstå tal, läsa och/eller skriva, men har ofta oförändrat intellekt. En del har svårt att känna igen siffror och att räkna. Närminnet kan också ha påverkats. Varje år får mellan 8000 till 10 000 personer afasi.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser