Lyckad HR-träff på Ljuspunkten

HR-dagen 2017 arrangerandes gemensamt med Familjen Helsingborg som verkar för samarbete mellan kommuner i nordvästra Skåne.
HR-dagen 2017 arrangerades gemensamt med Familjen Helsingborg som verkar för samarbete mellan kommuner i nordvästra Skåne.

I Landskrona har de kommunanställda det BRA på sina arbetsplatser. Åtminstone utgår man från en värdegrund byggd på versalerna B-R-A,  vilka står för Bemötande, Resultat och Ansvar.

I sin strävan att vara en attraktiv och jämlik arbetsgivare slog stadens personalavdelning i fredags sina kloka huvuden ihop med kollegor från tio andra kommunen i nordvästra Skåne. Kommunens nyförvärv Ljuspunkten, (Thorns gamla lokaler) fick agera mötesarena när det bjöds på en blandning av inspirationsföreläsningar och workshops.
Flitigt diskuterades det bland annat lön och digitalisering, unga i arbetslivet, kompetensförsörjning samt hur de medverkande kommunerna kan samarbeta.

Medarbetare inom Landskrona stads projekt Enkla jobb hade en avgörande och viktig roll för hela arrangemanget. HR-dagen i Landskrona är ett exempel på hur det unika samarbetet inom kommunen blir synligt för andra. Intresset för Enkla jobb i Landskrona var stort från publiken och många ville komma hit igen för att veta mer om projektet, meddelar Malin Hansson, HR-strateg i Landskrona stad.

Till arkivet