Höstutflykt i konstens tecken

Nordenmedlemmar på besök i Skulpturparken Foto: Boel Wallén
Nordenmedlemmar på besök i Skulpturparken i Hishult. Foto: Boel Wallén

Lördagen den 16 september inledde Föreningen Norden i Landskrona sitt höstprogram med en utfärd till södra Halland. Första stoppet för dagen var Beredskapsmuseet i Djuramosse.

– Här guidades vi runt och fick en inblick i hur kustartilleribatteriet byggdes, såg ut och fungerade i en tid när Danmark var ockuperat under kriget och under kalla krigets dagar. Vi serverades förmiddagsfika och fick också ta del av spännande utställningar, meddelar Kerstin Persson från Föreningen Norden.

Nästa stopp var Teckningsmuseet i Laholm, Nordens enda museum för teckningskonst.
En guide visade gruppen runt och berättade om Ann Margret Dahlquist-Ljungbergs spännande teckningar.
I samma hus inryms Laholms keramiska museum där man såg en utställning med fokus på keramik tillverkad i Laholm under 1900-talet.

Lunch intogs på Rökeriet och därefter var det dags för en rundvandring bland Laholms offentliga
konst och medeltida slingriga kullerstensgator.
– Efter en kort busstur anlände vi till Hishults Gästgivaregård för eftermiddagsfika. Under fikat berättade ägaren om Gästgiveriets historia och om den nya konsthallen och skulpturparken. Efter fikat fick vi tillfälle att titta på den aktuella utställningen med konstnären Astrid Sylwan och gå runt bland alla skulpturer i trädgården. Därefter var det dags att styra kosan hemåt, avslutar Kerstin Persson.

Till arkivet