Annons

Stark inledning på säsongen av Kronans U18-tjejer

Guldlaget bestod av Patrycja Winiarska, Jovana Kisic, Moa Mellblom, Ronja Keijsner, Amanda Egvärn, Agnes Johannesson och Rodaina Ar-Rawi.

På söndagen drog tävlingssäsongen igång för ungdomsvolleybollen i Skåne och på absolut bästa sätt för för tjejerna i Kronan Volley.

Annons
 

Då var volleybollsäsongen igång och först ut bland ungdomarna i kronan var U18 som spelade Skånesammandrag i Lund igår. Kronan ställde upp i U18 svart (den bästa klassen). För dagen var det sju Kronanspelare som löste uppgiften på bästa sätt, helt själv.
– Säsongsschemat är pressat och därför ser vi U18 som bra träningsmöjlighet för dessa tjejer och även ett tillfälle för tjejerna att ta mer ansvar. Det pressade schemat innebär nämligen också att vi har svårt att lösa det med ledare till varje tillfälle, berättar Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK.

Tjejerna som är födda 2001 och 2002 tillhör samtliga damlagstruppen, och där finns många års rutin både från spel och coachning av yngre klubbkamrater. Laget coachades därför av 16-åriga Moa Mellblom, som alltså var spelande coach. Gruppspelet gick som på räls och både Åstorps VK och Ystads VK U16 slogs med 2-0 i set och relativt klara poäng. Gruppseger innebar att man i semifinalen fick möta tvåan från den andra gruppen, som var Lunds VK. Denna match vanns också i stor stil och i den andra semifinalen skrällde Ystads U16 och slog sina äldre klubbkamrater Ystads VK U18. Finalen blev därmed en repris på gruppfinalen mellan Kronan och YVK U16, och även denna match vann tjejerna i Kronan med 2-0 och därmed var säsongens första guld i hamn.
– Och med imponerande 8-0 i setskillnad, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser