Annons

Popkonst säljs på auktion

Skånes Auktionsverks vd Anna Rodman hoppas att intresset för popartkonstnären Carmelo Carras tavlor blir stort.

Det är mycket fokus på konst när Skånes Auktionsverk håller onlineauktion imorgon tisdag. Det som sticker ut mest är 19 verk av den argentinske popartkonstnären Carmelo Carra.

Annons
 

Någon gång i slutet av 1970-talet eller början av 1980-talet ställde Carmelo Carra ut i Sverige. En som gillade hans märkliga konst köpte praktiskt taget hela utställningen. Sedan hamnade alla verken i en källare. Men nu har de plockats upp och kommer att gå under klubban på tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk.
– Det är ett unikt tillfälle att komma över så många tavlor av Carmelo Carra på en och samma auktion, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.
– Det rör sig om popkonst med inslag av surrealism. Och någon liknande konstnär är svår att hitta, säger han vidare och betonar att det inte rör sig om några tryck.
– Nej, det är originalmålningar i akryl.

I fråga om utropspriser finns det dock ett verk som har ett betydligt högre värde än Carmelo Carras tavlor.
– Det är en oljemålning på pannå av Esaias Thorén. Här ligger utropspriset på 10 000 kronor. Men det är inget ovanligt när det gäller konst av Esaias Thorén. Han tillhörde ju Halmstadgruppen.

Joakim Karlsson har ytterligare ett verk som sticker ut.
– Det är en stol som heter Vilbert och är designad av Verner Panton. Och det härliga är att den designades för Ikea i början av 1990-talet men det blev en flopp. Men som med många andra designmöbler så har allt sin tid och det gäller stolen Vilbert som är ganska het idag, säger Joakim Karlsson.

Visning äger rum idag, måndag mellan klockan 13.00 och 19.00. Auktionen startar på Skånes Auktionsverks hemsida imorgon klockan 18.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser