Annons

Wormo ser ljust på flick- och damfotbollen i stan

Emma Brkic och Lisa Fraser svarade för Wormos mål mot BK Höllviken.

Med två omgångar kvar står det klart att IK Wormos damer slutar trea i div 2 Södra Götaland.

Annons
 

De två översta lagen, Dösjöbro och Södra Sandby gör upp om seriesegern, och fyran Hörby FF är idag 12 poäng efter Wormo. Det stod klart efter helgens  2-0 seger mot BK Höllviken på bortaplan, där målskyttar var Lisa Fraser (lobbskott 1-0 i krysset) samt Emma Brkic (som nickade in ett mycket vackert 2-0 mål).

– Som jag sa tidigare i somras så har laget gjort en kanonsäsong med att ta denna tredjeplats, med än så länge bara femton insläppta mål på 18 matcher, säger lagets tränare Tony Johansson.
– Dessutom har laget klarat att hålla nollan i inte mindre än tolv av dessa arton omgångarna.

Stabiliteten och strukturen i laget har varit vägvinnande, där rutin, ung entusiasm och taktiskt kunnande gett resultat.
– Vi har också enligt många haft seriens bästa försvarsspel, och till det en stabil målvakt i Caroline “Ala” Ahlbäck. Att “Ala” som på ålderns höst blivit en bättre målvakt kan vi i mångt o mycket tacka vår målvaktstränare, Leif Nilsson för.

Den tidigare BoISmålvakten Leif Nilsson har under året drillat både dam och herrmålvakterna i Wormo, vilket visat resultat i båda trupperna.
– Hela truppen har bidragit till det fina resultatet, och där Sara Hansson gjort än så länge 15 mål i serien med två omgångar kvar.

IK Wormo har nu två matcher kvar i damtvåan för att sedan gå till lite höstvila för att ta nya tag inför 2018.
Ett 2018 där en ny tränare tar över efter Tony Johansson, som lämnar efter fem fina säsonger vid rodret.
-Det har varit en grymt rolig tid som tränare för ett gäng vinnarskallar som är fantastiska både på och utanför planen. Hela tiden har laget kommit före jaget i denna gruppen och det är det som gett resultat, säger Tony Johansson och avslutar;
– Varmt välkomna till Exan på söndag 1 oktober för säsongens sista hemmamatch i damtvåan. Motståndare är Näsums IF och avspark sker 16.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser