Annons

Kulturtorsdag om drakar, kultur och frihet

När byggde du en drake senast? Nu har du chansen att göra det tillsammans med andra på museet.

Ikväll klockan 18–20 bjuder Landskrona museum in landskronaborna att dela sina egna berättelser på temat identitet och frihet som en del av HELA Landskrona – Mångfaldsveckan. Det blir även workshop i drakbygge under kvällen.

Annons
 

Kvällen erbjuder möjligheten att berätta, lyssna och reflektera. Alla som vill får berätta om personliga erfarenheter på temat identitet och frihet för de andra deltagarna.

Projektet Flyga drake finns på plats och avslutar torsdagskvällen med att lära deltagarna att bygga drakar. Dessutom kräver drakbygge samarbete, vilket ger ytterligare möjlighet till att samtala, dela berättelser och lära känna varandra. Eller bara skapa tillsammans.
– Vi hoppas att aktiviteterna ska leda till nya möten och roliga samtal. Kanske pratar vi om människors livserfarenheter eller så blir det bara samtal om hur man bäst får upp sin drake i luften. Det viktiga är inte alltid vad som sägs, utan att ha en fin stund tillsammans, säger Linnéa Johansson, projektledare för Flyga drake.

Kvällen arrangeras tillsammans med Kulturstöd och projektet Flyga drake. Det är fri entré och deltagarna bjuds på fika.

Var? Landskrona museum
När? Torsdagen den 28 september, kl. 18–20

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser