Tävlingssäsongen igång för taekwondokämparna

Flera av Landskrona Taekwondo Akademis medlemmar tävlade i helsingborg den gågna helgen. Foto: Privat.
Flera av Landskrona Taekwondo Akademis medlemmar tävlade i helsingborg den gågna helgen. Foto: Privat.

Den gångna helgen tävlade Landskrona Taekwondo Akademi i Helsingborg. Under lördagen tävlade man i Krona Cup och på söndagen var det DM som gällde.

Johan Berg, sportchef i föreningen är mycket nöjd med dagarna i Helsingborg som inbringade flera medaljer åt klubbens utövare.
– Våra barn och ungdomar tränar nästan alla dagar i veckan. Det är skönt att dom får resultat av sin träning, Stort grattis till alla medaljörer, supportande föräldrar, nära och kära, säger han och passar samtidigt på att informera lite om sporten och klubbens verksamhet.

Taekwondo är en olympisk gren och en av världens största kampsporter.
–  Hos oss kan alla träna efter sina egna förutsättningar, på motions eller tävlingsnivå.

– Vi har nybörjargrupper för barn och ungdomar från 4 år, elitsatsande tävlingsgrupper med svenska mästare och landslagsaktiva samt vuxengrupper. Vår lokal ligger i idrottshallen under läktaren nere vid omklädningsrummen, berättar han och menar att klubben tar en stor aktiv del i ungdomarnas liv.

– Hos oss kan ungdomarna kombinera sina studier med sitt idrottande. Vi samarbetar med både Landskrona School of Sports samt med Öresundsgymnasiet. Så från mellanstadiet tills det att man slutar gymnasiet finns det i Landskrona möjlighet att kombinera studier med taekwondoträning, avslutar Johan Berg

Till arkivet