Annons

The Bramleys på digitala plattformar

The Bramleys på scen, någon gång under det tidiga 1990-talet. Nu kan man återuppleva den “skånskirländska folkpunken”.

För sisådär 25 år sedan röjde Landskronabandet The Bramleys på pubar och livescener runt om i Skåne. Nu finns deras självbetitlade albumdebut ute på Spotify, Itunes och ett par andra digitala plattformar.

Annons
 

Tidigt 1990-tal bildade de kakelsättande och musikaliska bröderna Peter (gitarr) och Patrick Heurlin (bas) det Pogues-inspirerade bandet The Bramleys. Bandet var en avknoppning av nedlagda Nasty Nutez där man hämtade den energiske gitarristen och låtskrivaren Jim Norlin samt glamrockstrummisen Anders Kvist. I Malmö sprang man på en törstig irländare i Ed Menton och bandets motsvarighet till Shane MacGowan placerades längs fram vid mikrofonen. Kompisarna Alexander Madsen på mandolin och dragspel samt Richard ”Bygglov” Wood på tin whistle gjorde ljudbilden komplett.
The Bramleys kommer från en tid långt förre Irish-punk och Celtic-punk med distade gitarrer.

– Det är klart att det finns många roliga minnen från tiden med The Bramleys, säger Anders Kvist.
– Malmöfestivalen, utomhusspelningen på Gränden, ja va fan, alla gig hade sin charm. Allt som allt så var det en jäkligt rolig tid. Vi kom rätt i tiden. Alla krogar skulle föra in det irländska med Guinness och annat. Tidigare hade det mest varit trubadurer men nu kom vi som ett band med mandolin, flöjt, dragspel och två sångare med mera.

Det är det Lundabaserade skivbolaget Heptown Records som via sin nya digitala lansering “Back on Track” nu släpper The Bramleys. Sedan tidigare har man även väckt liv i Dada 36 och det finns hopp om att fler reliker från den lokala Landskronascenen ska kunna återupptäckas.
– Razzia och DTAL jagar jag, så de också kommer ut på Spotify, hälsar Michael Svegbrant på Heptown Records.

The Bramleys album släpptes 1993. Året innan hade bandmedlemmen Jim Norlin tragiskt gått bort men på skivan finns hans minne kvar, inte minst i låtarna “Trip to Donegal” och “Ticket to heaven” som han skrev.

Fram till 1995 turnerade bandet flitigt och många är de Landskronabor som dansat sig svettiga till The Bramleys. Nu kan vi göra det igen. In och lyssna och minns!
https://open.spotify.com/album/0xWtkgdzsx3aSOmPbD1XRa

 

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser