Båtägare hårt drabbade av stölder

Lennart Larsson noterar att de dyra motorerna är kvar och att tjuvarna denna gång istället riktat in sig på båtarnas reglageboxar. -Det är jobbet att dra om alla kablar som kostar, säger han duktigt upprörd över att inte få ha sin båt i fred.
Lennart Larsson noterar att de dyra motorerna är kvar och att tjuvarna denna gång istället riktat in sig på båtarnas reglageboxar.
-Det är jobbet att dra om alla kablar som kostar, säger han duktigt upprörd över att inte få ha sin båt i fred.

Ett olustigt uppvaknade blev det i måndags för flera Gråen-kolonister, fiskare och andra båtägare som har sina båtar vid flytbryggan i Lustbåtshamnen. Tjuvar hade slagit till och stulit dussinet reglageboxar samtidig som ett handfull båtar lämnats med avklippta kablar men med gasreglagen kvar.

Jag uppskattar att det kostar 12 000- 15 000 att få det åtgärdat, säger en bedrövad Lennart Larsson när han går runt på flytbryggan och inspekterar båtar som råkat ut för tjuvarna.
Det verkar som man riktat in sig på vissa speciella modeller, säger han och är övertygad om att det rör sig om yrkeskriminella som varit i farten.
– Direkt vi upptäckte det så ringde vi polisen. Tyvärr vägrade de att komma till platsen för att bilda sig en egen uppfattning. Efter påtryckningar kom det till slut idag, mest för att konstatera att det inte fanns några spaningsuppslag, suckar Lennart Larsson som till vardags är ordförande i koloniföreningen på Gråen.
– Det är här vi har våra båtar så det drabbar våra medlemmar extra hårt. Själv har jag bogserat ut min båt till ön nu så att den får vara ifred, säger han och berättar att man tidigare haft problem med en del stölder.
– Då har det främst varit bensinslangande mopedister som varit i farten.

Endast kablarna kvar. Reglagen som stulits har dubbel funktion då dessa både ger gas och växlar i samma spak.

 

 

 

Till arkivet