Annons

Posk styr kyrkan

I går hölls val till kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomötet.
Det preliminära resultatet ger vid hand att det är Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK) som med sina 48,14 procent som blir den största nomineringsgruppen i Landskrona församling. Med sina tolv mandat får man rent av egen majoritet.

Annons
 

Visserligen får Socialdemokraterna med sina 9 mandat och Sverigedemokraterna med 4 mandat sammanlagt 13 mandat. Något samarbete här emellan är emellertid knappast aktuellt. SD hade förövrigt endast två namn på sin valsedel vilket gör att två stolar kommer att gapa tomma.

Valresultatet fastställs i slutet på september.

 

Landskrona församling
Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (posk) 48,14% (12)
Arbetarepartiet – Socialdemokraterna (S) 33,62% (9)
Sverigedemokraterna (SD) 16,60% (4)
Trygghetspartiet i Svenska kyrkan (TP) 1,65% (0)

Röstdeltagande ökade från drygt 10 procent 2013 till nästan 15 procent i år.

I Häljarps församling (Asmundtorp, Saxtorp, Tofta och Annelövs kyrkor) fick Kyrkans väl i Häljarps församling (KHF) 96,89% av rösterna och får därmed alla mandat. I Kvistofta församling i vilken bland annat Glumslövs kyrka ingår fick Kyrkans väl i Kvistofta församling (KVKF) 100 procent av de 1 096 giltiga rösterna.

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser