Annons

Den Wittenbergska näktergalen – musik kring Martin Luther

Ensemble Mare Balticum. Foto:Rickard Hansson

2017 är det 500 år sen Martin Luther spikade upp sina teser, som enligt legenden spikades upp på kyrkporten i Wittenberg år 1517, och startade en av historiens största omvälvningar. Vid sex konserter i höst framför Ensemble Mare Balticum 1500-talsmusik i Martin Luthers anda. Konserten ges i Kyrkhult, Visseltofta, Landskrona, Köpenhamn, Kristianstad och Sölvesborg.

Annons
 

Martin Luther älskade musiken nästan lika mycket som han älskade teologin. I konserten Den Wittenbergska näktergalen bjuder Ensemble Mare Balticum, Musik i Syds ensemble för tidig musik, på musik kring Martin Luther. Det blir både sakral och profan musik från främst 1500-talet – en tid som sjuder av moderna tankar och idéer. Ensemblen framför musik av bland annat Baltazar Resinarius, Josquin Desprez, Ludwig Senfl och Mogens Pedersøn. Musikerna använder därtill instrument som är typiska för tiden: dulcian och basun, blockflöjt, violin, renässansluta, och inte minst vox humana – den mänskliga rösten.

Konserten i Landskrona ges söndag 24 september kl. 16.00 på församlingshemmet.
Lokal arrangör är Landskrona Kammarmusikförening.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser